Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta l’ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.
Tancar
Planeta de Libros
  1. Grup62.cat
  2. /
  3. Autors
  4. /
  5. Papa Francesc
Papa Francesc
 ©Vatican Pool / Getty Images
©Vatican Pool / Getty Images

Papa Francesc

Jorge Mario Bergoglio, papa Francisc, nascut a Buenos Aires el 17 de desembre del 1936, és des del 13 de març del 2013 Bisbe de Roma i 266è papa de l’Església catòlica. El 13 de març del 2015 va decidir emprendre un gir al pontificat en anunciar l’Any Sant de la Misericòrdia. Per a aquella ocasió va publicar el best-seller internacional El nom de Déu és Misericòrdia. Una conversa amb Andrea Tornielli (2016), publicat a més de cent països. El 6 d’octubre del 2016 va anunciar la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes sobre «Els joves, la fe i el discerniment vocacional», que tindrà lloc al Vaticà del 3 al 28 d’octubre del 2018, en què situarà el tema dels joves al centre de la seva acció pastoral i del seu magisteri.

Déu és jove

Déu és jove

Papa Francesc

«Déu sempre és jove, sempre és nou».

Sinopsi de Déu és jove

Com a testimoni d’un Déu que no és només Pare –i Mare, com ja havia revelat Joan Pau I– sinó Fill, i per tant Germà, el missatge d’alliberament del papa Francesc travessa el present i dibuixa el futur, per a una renovació veritable de la societat. Amb les seves paraules memorables, el pontífex reivindica una  centralitat per a les joves generacions, les assenyala com a protagonistes de la història comuna i les sostreu dels marges en què han estat relegades massa temps: els grans marginats de la nostra època inquieta són en realitat «de la mateixa pasta» que Déu, les seves millors característiques són les d’Ell, i només construint un pont entre vells i joves es podrà donar vida a la revolució de la tendresa que tots necessitem profundament.
En el diàleg valent, íntim i directe amb Thomas Leoncini, Francesc s’adreça no només als joves de tot el món, dins i fora de l’Església, sinó també als adults, que tenen un paper educatiu i de guia a la família, a
les parròquies i a les diòcesis, a l’escola, en el món del treball, en el de l’associacionisme i a les institucions més diverses.
Les seves reflexions tracten amb força, saviesa i passió els grans temes d’avui –des dels més íntims fins
als vinculats principalment a l’esfera social i pública–, amb una barreja de records personals, anotacions
teològiques i consideracions puntuals i profètiques, sense sostreure’s a cap repte de la contemporaneïtat.

Aquestes pàgines tenen el perfum del futur i de l’esperança i, en paraules del pontífex mateix, el sínode
sobre els joves del 2018 representa el marc ideal per acollir-les i valorar-les en profunditat.


«I el qui seu al tron va afirmar:
“Jo faig que tot sigui nou”.
Déu és, doncs, qui sempre renova, perquè Ell és sempre nou:
Déu és jove!
Vells somiadors i joves profetes
són el camí de la salvació de la nostra societat desarrelada
i la clau per a la revolució de la tendresa
a la qual tots estem cridats».

Francisco

Bibliografia de Papa Francesc

Carregant...