Grup62
Tyto Alba

Tyto Alba

Tyto Alba (Badalona, 1975) fa els seus primers passos professionals com a pintor exposant en diverses galeries de Barcelona. Durant una estada a Ciutat de Mèxic comença la seva carrera de dibuixant, en què fa el còmic Black River Together (Ediciones del Castor, 1999) i algunes històries curtes per a diferents publicacions.

De tornada, treballa uns quants anys il·lustrant articles d’opinió a El Periódico de Catalunya i desenvolupa el projecte PDA (Pequeños Dibujos Animados) mitjançant la realització de curtmetratges d’animació en col·laboració amb nens de països diferents. Coescriu el guió de Santo Cristo (Glénat, 2009), que dibuixa el mexicà Pablo Hernández, i el mateix any repeteix editorial amb El hijo, aquest cop amb guió de Mario Torrecillas. En el seu projecte següent adapta al còmic Sudd (Glénat, 2011), juntament amb Gabi Martínez, autor de la novel·la homònima. Amb aquestes dues últimes obres guanya el premi Junceda en la categoria de còmic.

Il·lustra el llibre Un regalo de Navidad (Periférica, 2012), de Robert Louis Stevenson, i col·labora novament amb Gabi Martínez per adaptar al còmic Sólo para gigantes (Astiberri, 2012). Ja en solitari, s’endinsa a Dos espíritus (Astiberri, 2013), un western atípic crepuscular, i La casa azul (Astiberri, 2014), un homenatge a dues figures eternes, Frida Kahlo i Chavela Vargas. Amb guió de Katrin Bacher, il·lustra Tante Wussi (Astiberri, 2015), que va rebre el premi Ciutat de Palma. I realitza com a autor complet La vida (Astiberri, 2016), sobre la relació entre els artistes Carles Casagemas i Pablo Picasso; abans d’heure-se-les amb la figura de Fellini gràcies a una estada a la Real Academia de España a Roma que pren forma en Fellini en Roma. El llibre Balthus y el conde de Rola (Astiberri, 2019) sorgeix d’un encàrrec per part del Museo Nacional Thyssen-Bornemisza per acompanyar una exposició del pintor francès. Whitman (Astiberri, 2021) relata la vida del famós poeta a través del seu paper a la guerra de secessió dels Estats Units. El olvido que seremos és una adaptació de la novel·la d’Hector Abad Faciolince (Salamandra, 2021). Els seus dos últims treballs són Jekyll & Hyde (Bang Ediciones, 2022) i Rara Avis, la insólita vida de Jaume Sabater i Pi (Norma Editorial, 2022).

Últims llibres de Tyto Alba

Bibliografia de Tyto Alba

Carregant...