Grup62

Estem a les portes de Sant Jordi, un dia molt esperat pels lectors. La gran festa del llibre inundarà els carrers de paradetes plenes de novetats i lectures per a petits i grans. No faltarà la tradicional rosa, el tradicional símbol de Sant Jordi, una de les nostres tradicions més estimades. És ara el moment perfecte per explicar als més petits l’origen de la llegenda de Sant Jordi i el drac, que és també una història emocionant plena de coratge, aventures i amor. 

Us hem preparat una tria de contes de Sant Jordi que us ajudaran a introduir els menuts de casa en aquest univers de fantasia, on el valent cavaller haurà de lluitar contra un ferotge drac per salvar la princesa i el poble sencer. Veureu que la llegenda de Sant Jordi es pot explicar de mil maneres diferents, sense perdre els seus valors i el seu interès. 

Així doncs, prepareu-vos per descobrir els 8 contes infantils de Sant Jordi més fascinants i a conèixer la llegenda de Sant Jordi com mai abans ho havíeu fet.

1. La llegenda de Sant Jordi de roba

En aquest llibre de roba hi trobareu una adaptació de la llegenda de Sant Jordi dirigida als més petits de la casa, d'entre 1 i 2 anys. L'autora, Marta García Pérez, presenta una versió simplificada i adaptada per als infants d'aquesta història popular.

En aquesta versió, la història té lloc a Montblanc, un poble amenaçat per un drac terrible. La princesa, juntament amb Sant Jordi, s'enfronten valentament a la perillosa criatura. Després de derrotar el drac, els camps es tornen a omplir de roses, tal com narra la llegenda original.

El llibre està dissenyat amb materials de roba, amb solapes que oculten sorpreses divertides per a entretenir i despertar la curiositat dels nens i les nenes més petits. Les simpàtiques il·lustracions aporten una estètica encantadora i adequada per al públic infantil.


2. La llegenda de Sant Jordi amb solapes de roba

Comencem amb un conte infantil per als lectors més petits, infants d’1 a 2 anys que estan descobrint l’apassionant món dels llibres. La proposta de Natàlia Juan Abelló és un llibre amb solapes de roba, que els menuts poden manipular fàcilment.

Amb rimes dolces i il·lustracions fantàstiques, aquest llibre captarà ràpidament l'atenció dels nens i nenes i els portarà a un món màgic ple de dracs i cavallers valents.

Les solapes de roba aporten un toc interactiu i divertit. Els nens i nenes podran obrir les solapes i descobrir els secrets que amaguen sota elles, augmentant la seva curiositat i fomentant la seva imaginació.

3. El meu primer llibre de Sant Jordi

Màriam Ben-Arab ens presenta una versió humorística i desenfadada de la llegenda de Sant Jordi. Aquesta llegenda forma part de la cultura catalana i aquest llibre en fa una adaptació perfecta per als més petits.

Aquest conte, pensat per als nens i nenes més petits, d’1 a 2 anys, inclou il·lustracions engrescadores que segur que els faran riure i gaudir. Amb uns dibuixos alegres i acolorits, 

juntament amb el toc d'humor que té el llibre, faran que els nens i nenes s'apropin a aquesta història d'una forma amena i entretinguda.

4. La llegenda de Sant Jordi pop up

Per als lectors una mica més grandets, us proposem un llibre pop up amb una nova versió de la llegenda més estimada pels petits lectors. Ideal per a nens a partir d’1 i fins a 5 anys, aquest llibre funciona amb mecanismes, de manera que els nens i nenes podran interactuar amb la història de Sant Jordi de forma activa i divertida. 

Les il·lustracions de Carlos Lluch són detallades i alegres, i els pop-ups els permetran aprofundir en el món màgic de Sant Jordi, el drac, la princesa i la rosa. 

5. Escolta i llegeix la Llegenda de Sant Jordi

Seguim amb un altre conte infantil de Sant Jordi en format innovador. En aquest cas, a més de text i il·lustracions, el llibre també inclou música. Així, aquest llibre presenta la clàssica història de Sant Jordi amb música que acompanya la narració i ajuda a crear una atmosfera màgica i emocionant.

El llibre està pensat per als nens i nenes de 3 a 5 anys. A través de la narració i la música inclosa dins el CD adjunt, els nens i nenes podran viure la història de Sant Jordi d'una forma més intensa i emocionant.

6. La llegenda de Sant Jordi. Amb olor

Ara us recomanem un conte que també ens parla de la llegenda de Sant Jordi, però amb un enfocament una mica diferent. I es que, segons la versió que ens proposa Roser Argemí, la princesa i el cavaller Sant Jordi derroten plegats el drac. 

Però el que fa realment especial aquest llibre és la seva olor de rosa. Exactament! És un llibre perfumat, impregnat amb un olor suau i agradable a rosa, cosa que converteix la lectura en tota una experiència sensorial. Recomanat per a nens i nenes de 3 a 5 anys. 

7. La llegenda de Sant Jordi amb sons

La versió de la llegenda de Sant Jordi de Purificación Hernández destaca no només per les seves il·lustracions detallades i plenes de color. També pels sons que es poden escoltar mentre es llegeix la història.

Els sons que s'inclouen són el drac rugint, el plor de la princesa, el galop del cavall de Sant Jordi i el petó final. Aquests efectes aporten un toc de realisme i diversió i afegeixen una dimensió més emocionant a la lectura.

La història s’explica d'una manera senzilla i clara, fent que sigui fàcil per als més petits entendre-la i seguir-la. Recomanat per a infants de 3 a 5 anys.

8. Sant Jordi

Acabem les recomanacions de contes de Sant Jordi amb un clàssic que de cap manera podia faltar: el conte de Sant Jordi il·lustrat per la mítica Pilarín Bayés.

Amb el seu personal i popular estil, la Pilarín recrea la clàssica llegenda del drac i la princesa que, per descomptat, acaba amb la victòria del cavaller Sant Jordi. 

El text és fàcil de seguir i perfecte per als lectors principiants, i els tocs d'humor de l'autora fan que la història sigui encara més divertida. Una obra imprescindible per als amants dels contes i de la lectura, que farà descobrir aquest plaer als més petits. Recomanat per a lectors de 6 a 8 anys. 

Amb totes aquestes propostes, ja no teniu cap excusa per no explicar la llegenda de Sant Jordi i l’origen d’una diada tan bonica com la que se celebra el 23 d’abril. I recordeu, que aquell dia no falti la rosa i un bon llibre!



 

Valora aquest article