Grup62

La comprensió lectora és una habilitat fonamental que s’ha de treballar en els infants des de ben petits. Consisteix en la capacitat d’entendre, interpretar i extreure significat d'un text escrit. Tanmateix, implica molt més que simplement descodificar les paraules en una pàgina, ja que també cal comprendre’n el significat, entendre’n la informació no explícita, relacionar el contingut amb coneixements previs i reflexionar sobre el que s'ha llegit. Dit d’una altra manera, la comprensió lectora és imprescindible per crear persones crítiques i amb judici propi.

Com més sòlida aconseguim que sigui aquesta habilitat des de la infantesa, més ric serà el viatge a través de les pàgines dels llibres. Per això cal començar molt aviat a treballar aquesta habilitat, tant a l’educació primària com a la secundària.

En la nostra llengua, tenim la sort de poder gaudir d'una gran varietat de llibres i textos que ajuden els nostres infants a millorar la comprensió lectora. Fem un repàs de cinc títols de lectura fàcil per millorar la comprensió lectora en català.

Aquests cinc llibres ofereixen una gran oportunitat per millorar la comprensió lectora dels joves lectors en català i, al mateix temps, a gaudir de grans aventures i de tot un món de fantasia.

1) Titó. Excursió a la selva

El popular personatge de S3 que ens explica el món amb les seves excursions ha fet el salt també a les pàgines dels llibres en una col·lecció perfecta per animar els menuts a llegir.

Escrita per Cristina Jiménez Carbó i il·lustrada per Kim Amate, la sèrie d’aventures d’en Titó no només convida els lectors a explorar diferents racons del món, com ara la selva, sinó que també permet entrar al món de la lectura i millorar la comprensió lectora, gràcies a un text escrit en majúscules.

2) Drila Cocodrila 3: Això és trampa!

Drila Cocodrila és una col·lecció de còmics en majúscules que ofereix una experiència de lectura única. Aquest llibre, amb que vinyetes a cada pàgina i text reduït, és perfecte per als lectors principiants.

La història gira entorn de la Drila i els seus amics, que juguen a tocar i parar, però que en un moment donat descobreixen que les trampes poden ser enginyoses. Aquesta sèrie combina aventura, amistat i humor, elements que encantaran als joves lectors.

3) Les Fantasticotes 6

La sèrie Les Fantasticotes, de Laura Vila, és una altra opció excel·lent per millorar la comprensió lectora en infants a partir de cinc anys. Aquests llibres ofereixen una experiència d'aprenentatge emocionant i divertida que combina la lectura amb aventures plenes d’imaginació.

Amb l'ús de lletres majúscules, aquest llibre permet als nens i nenes que comencen a llegir sols avançar en la seva habilitat lectora. Les frases rimades i el vocabulari senzill no només els mantenen enganxats, sinó que també estimulen el desenvolupament cognitiu.

4) El Club Arc de Sant Martí 4: El repte de la Neus

Aquesta sèrie, nascuda de la imaginació d’Ana Galán, és una opció perfecta per als lectors més joves, en especial aquells que ja dominen les lletres majúscules.

La història segueix les aventures de les nimfes Iris, Eola i Trona. En aquest volum, coneixem també la nova incorporació, la Neus, i descobrim les aventures que viuen quan es troben amb una serp problemàtica en una botiga d'animals.

Amb lletra majúscula i reducció de text per incentivar la lectura àgil, aquesta és una opció amena i educativa que fomenta l'aprenentatge de manera divertida.

5) Minitwins 1 i 2: Una aventura molt animal!

La popular periodista Elisenda Roca ha creat uns personatges encantadors que protagonitzen unes aventures molt divertides, perfectes per engrescar la canalla a llegir. La sèrie Minitwins segueix les aventures de la Lila i el Tom, dos bessons que s’empetiteixen i contemplen el món dels animals del bosc.

Escrit en majúscules per facilitar la lectura, aquests llibres transporten els lectors a un món ple de sorpreses i fantasia, amb els quals podran millorar també la seva comprensió lectora.

Valora aquest article