Grup62

Les històries constitueixen una part bàsica i fonamental de la nostra cultura i educació. És molt important explicar contes als infants des que són ben petits, perquè a través d’aquests relats poden adquirir els primers conceptes i valors que els guiaran a la vida.

De ben segur que tots recordem amb afecte els contes que ens van explicar els nostres pares i mestres, relats que ens van transportar a mons màgics i ens van ensenyar valors importants. Ara que els petits comencen a descobrir el món, som nosaltres els que els hem d’explicar aquestes històries.

En aquest post us volem recomanar tres col·leccions de contes molt diferents entre si que ofereixen als infants i als seus acompanyants l'oportunitat de donar continuïtat a aquesta tradició. Hi trobareu des de contes populars mítics fins a històries inspiradores, des de contes curts per reflexionar fins a relats que promouen la consciència mediambiental.

De mica en mica

Aquesta col·lecció recull contes basats en cançons i tradicions catalanes i ofereix als lectors més joves una oportunitat d'aprendre sobre la cultura i les arrels de Catalunya mitjançant relats senzills i il·lustracions boniques.

En aquest recull hi trobareu contes com «En Patufet», «Sol solet» o «El tió», escrits per Roser Argemí i amb les precioses il·lustracions de Noemí Fernández. El llibre és ideal per a les criatures que estan aprenent a llegir, ja que ofereix una manera atractiva d'acostar-se a la cultura i la llengua catalana.

Contes per tenir valor

Tots necessitem de tant en tant una bona dosi d'inspiració i ànims per superar els reptes de la vida. En aquest llibre hi trobareu una col·lecció de trenta-cinc històries inspiradores per a infants, recopilades per Àlex Rovira i Francesc Miralles, experts en psicologia i motivació.

No només són contes entretinguts, sinó que també ens aporten aprenentatges sobre la resiliència, la creativitat, l’amistat i altres qüestions importants a la vida. Són contes per a infants que també poden inspirar els adults, així que la lectura compartida té més sentit que mai.

Contes per salvar el planeta

Finalment, us recomanem aquest recull de contes que promou la consciència mediambiental. A través de sis relats d’allò més emocionants, els petits lectors poden explorar els reptes ecològics que afronta el nostre planeta.

Cada història està centrada en la natura, els animals i els infants, i destaca la importància de protegir el medi ambient. A més, aquest llibre ofereix unes pàgines extra plenes de dades, reflexions, gràfics, il·lustracions que expliquen els efectes del canvi climàtic, propostes per contribuir revertir-lo i notícies esperançadores sobre projectes de conservació. Amb aquests contes, podem educar els més joves sobre la importància de cuidar el nostre planeta i inspirar-los a ser agents de canvi.

De ben segur que en aquests llibres trobareu propostes de contes mítics per explicar i gaudir amb els menuts.

Valora aquest article