Grup62

Si ets un fan de Harry Potter, segurament recordes el dia que vas fer el primer pas a l’univers d’aquest jove mag. Per a milions de seguidors d’aquesta saga literària, llegir les seves aventures marca un abans i un després en la seva vida com a lectors. I qui ho diria? Ja ha passat un quart de segle des de la publicació de la primera novel·la, la que va donar el tret de sortida a aquesta obra creada per J.K. Rowling que també ha estat adaptada al cinema i que tantes alegries ha proporcionat als aficionats a la literatura fantàstica.   

No hi ha dubte que la història d’en Harry Potter i les seves aventures s’han convertit en tot un fenomen cultural, que ha anat més enllà dels llibres per convertir-se en tota una icona de la cultura pop.  

En català, la primera novel·la va sortir publicada l’any 1999. Per commemorar aquesta efemèride màgica, Empúries inicia la celebració dels 25 anys en català de la famosa saga de J.K. Rowling amb una edició especial de Harry Potter i la pedra filosofal que farà les delícies dels fans. Aquesta edició limitada té un format més gran, està enquadernada amb tapa dura i sobrecoberta, porta cinta de lectura i acabats de luxe, per donar una experiència de lectura excepcional, i inclou el mapa de Hogwarts creat per Levi Pinfold, l’escut heràldic de l’escola i material exclusiu a l'interior, com dibuixos originals de l'arxiu de J.K. Rowling que aporten una perspectiva única sobre el món màgic creat per l'autora.  

Es tracta d’una edició de col·leccionista que recordarà als fans l’emoció del primer viatge d’en Harry al Món Màgic i, al mateix temps, obrirà les portes a una nova generació de lectors perquè descobreixin la inoblidable història del "nen que va sobreviure". 

Els millors llibres de la saga Harry Potter 

En aquests 25 anys, les emocionants i fascinants aventures d’en Harry Potter han captivat un milió de lectors només en català, però són molts més a tot el món. I és que l’autora, J.K. Rowling, ha creat un univers màgic que ha fascinat milions de persones a tot el planeta.  

La idea de Harry Potter se li va acudir durant un viatge en tren que anava amb retard. Era l’any 1990, i des d’aquell moment, va començar a planificar i escriure la sèrie que la faria famosa. Tal com diu la mateixa autora, aquest va ser “el llibre que em va canviar la vida”. 

La novel·la ens presenta en Harry Potter, un nen que viu a l’armari de sota l’escala a casa dels seus tiets. Tot canvia quan comencen a arribar unes misterioses cartes de l’Escola de Màgia i Bruixeria Hogwarts i un gegant, en Hagrid, apareix dalt d'una moto voladora per revelar-li la seva veritable identitat. Amb només quatre paraules, "Harry, ets un bruixot", la vida d'en Harry canvia per sempre. I així ha canviat també la dels lectors de la saga! 

El primer llibre, Harry Potter i la pedra filosofal, va ser publicat al Regne Unit el 1997. No va ser fins al cap de deu anys que la saga es va completar amb la publicació de Harry Potter i les relíquies de la Mort (2007).  

Entremig, hi ha cinc llibres més: Harry Potter i la cambra secreta, Harry Potter i el pres d'Azkaban, Harry Potter i el calze de foc, Harry Potter i l'orde del Fènix i Harry Potter i el misteri del Príncep. La saga, doncs consta de set novel·les on anem seguint les peripècies del jove mag, els seus amics i els seus enemics, i també anem veient com el personatge creix i madura segons la seva edat.  

Quin dels set llibres de Harry Potter és el millor? Nosaltres no gosem quedar-nos amb un de sol. Ens agrada el primer perquè dona inici a la saga i fixa les bases de la història. Però de cada episodi podríem destacar-ne punts a favor que el convertirien en el nostre preferit. Així doncs, us deixem a vosaltres, estimats lectors, que ens digueu quin és el millor llibre de Harry Potter. 

Mentre hi doneu voltes, us recordarem que a més de la sèrie principal, J.K. Rowling ha escrit tres llibres curts del mateix univers, i amb una finalitat benèfica: El quidditch a través de les èpoques i Bèsties fantàstiques i on trobar-les, que van ser publicats en suport de Comic Relief i Lumos, respectivament, i Les rondalles del bard Gallard, en suport de Lumos, organització benèfica que treballa per millorar les condicions de vida dels nens en situació de vulnerabilitat. També va col·laborar en l’escriptura de l’obra de teatre Harry Potter i el llegat maleït, publicada com a guió teatral. 

Creiem que els 25 anys de la publicació de Harry Potter en català són una oportunitat per celebrar l’impacte que aquesta saga ha tingut en el món de la literatura i en les vides dels lectors. Per això us animem a buscar l’edició especial de col·leccionista de Harry Potter i la pedra filosofal, amb què Empúries us convida a tornar-vos a endinsar en aquest món fantàstic. Que la màgia de Harry Potter continuï encisant-nos durant molts anys més! 

 

Valora aquest article