Grup62

Qui diu que la lectura és avorrida? Els primers passos en el procés d’aprendre a llegir són molt significatius per al desenvolupament d’un infant. A mesura que els nens i les nenes comencen a desxifrar lletres i paraules, se’ls obre un món de possibilitats i coneixements fascinants. 

Històries senzilles i divertides, frases curtes i que rimin, lletra de pal, vocabulari entenedor i temes que els toquen de prop com l’escola, els amics o els animals, són alguns dels punts claus que faran que els menuts de la casa s’enganxin a la lectura i avancin més ràpidament.

En aquest article descobrirem una selecció de quatre llibres especialment dissenyats per a nens que estan aprenent a llegir, amb la voluntat d’estimular la seva imaginació, millorar la seva comprensió i cultivar, des de ben petits, l’amor per la cultura i la literatura. 

Apren a llegir amb Les Fantasticotes 1. La Vera i la sorpresa de la peixera

Escrit per la llibretera Laura Vila i il·lustrat per David Padrón, la saga de llibres de Les Fantasticotes és tot un èxit entre els menuts d’entre 3 i 5 anys. Amb La Vera i la sorpresa de la peixera, els nens i nenes aprendran a llegir de seguida, amb frases rimades, lletra majúscula i dades curioses sobre animals, que fomentaran el seu vincle amb les mascotes. 

En aquesta primera entrega de la sèrie, la Vera, la protagonista, està una mica nerviosa i no té ganes ni d’agafar la bicicleta… Per sort, el seu avi li ha preparat una sorpresa que la rescatarà de l’avorriment! ¿Qui no té curiositat per descobrir què li espera? 

El club Arc de Sant Martí 1. La missió de l'Iris

L’Iris, la nimfa de l’arc de Sant Martí, és curiosa i li encanta viure mil aventures. Per això viatja al món dels humans, on coneixerà la Marina. Aviat es faran amigues i, l’Iris, sorpresa de la mida de totes les coses, l’ajudarà a buscar la seva gata perduda. 

Pensat per a infants d’entre 6 i 8 anys, la saga de llibres del Club de l’Arc de Sant Martí presenta en cada entrega una de les nimfes del grup, cadascuna amb les seves peculiaritats i peripècies. La seva autora, Ana Galán, va idear aquest món perquè els nens i les nenes s’enamoressin de la lectura fantàstica! A què espereu per esbrinar el final de La missió de l’Iris?

Les excursions d'en Titó

Si estàs una mica al dia, segur que saps qui és en Titó. Es tracta del nou personatge preferit de tota l’audiència infantil del Super 3! Els menuts adoren acompanyar-lo en totes les seves aventures, riure, jugar i descobrir nous secrets de la natura i del món que els envolta. 

Per poder reviure-les sempre que vulguin, la directora i guionista del programa Titó, Cristina Jiménez, presenta Les excursions d’en Titó, un llibre per aprendre a llegir i divertir-se amb la nova estrella televisiva que ho està petant a TV3!

El meu primer llibre de bolets

Collir bolets és una de les activitats més divertides en els mesos plujosos de tardor. Ara bé, distingir-ne els diferents tipus no és sempre una tasca senzilla. Al costat de la Júlia, el seu cosí Marc, l'avi i el gos Tro, els petits lectors s’endinsaran al bosc per viure una autèntica boletada!

Recomanat per a nens d’entre 3 i 5 anys,  El meu primer llibre dels bolets inclou il·lustracions realistes i solapes que revelen bolets tan deliciosos com les tòfones negres, els xampinyons, els ceps o els rossinyols. Si els coneixen voldran tastar-los!

Els llibres són una eina molt valuosa perquè els nens i les nenes guanyin confiança en si mateixos i potenciïn la curiositat que tenen a dins. Per enganxar-los a la lectura, però, cal que les històries siguin captivadores i adaptades a la seva edat. Aprendre a llegir és un procés que requereix constància: a poc a poc i bona lletra!

Valora aquest article