Grup62

La lectura és un dels millors regals que podem oferir als més menuts. Llegir no només els obre les portes a nous mons i coneixements, sinó que també pot ser una gran font de diversió, plaer i imaginació.

Només per això ja val la pena motivar els nens i nenes a llegir. En els llibres hi poden trobar grans aventures, però també frases i jocs enginyosos que els ajudaran a estimar la llengua i gaudir de la lectura i el coneixement, o quaderns per fomentar la lectura en anglès o altres idiomes. Els llibres són, sens dubte, una porta a un món que hem d’obrir com abans millor als nostres infants.

A l’hora d’escollir, ens podem decantar pels títols més venuts, ja que són garantia d’èxit entre els lectors més joves, però també podem buscar altres opcions seguint les recomanacions de llibreters o mestres. El més important és que els infants s’acostin a la lectura amb alegria i hi puguin descobrir un espai on sentir-se còmodes i feliços.

Us proposem algunes històries que ajudaran a encendre la passió per la lectura en els vostres fills i els ajudaran a descobrir el món màgic de les paraules i els llibres.

1. Aprèn a llegir amb les fantasticotes 1. La Vera i la sorpresa de la peixera

Què millor que començar amb un llibre pensat específicament per ajudar els petits a aprendre a llegir de forma fàcil i amena?

Les fantasticotes, uns deliciosos personatges creats per Laura Vila, són els protagonistes d’una sèrie de llibres que proposen una experiència de lectura emocionant per als més petits. Segueix les aventures de la Vera i les seves inseparables amigues, unes mascotes màgiques i encantadores.

A través d'aquesta sèrie, els nens i les nenes podran gaudir de la història mentre aprenen a llegir en lletres majúscules. A més, aquests llibres ofereixen altres elements que fan que la lectura sigui encara més atractiva, com ara frases rimades, un vocabulari senzill que contribueix al desenvolupament cognitiu, dades curioses sobre animals que promouen el respecte i l'amor per les seves mascotes, i un munt d’aventures increïbles protagonitzades per nens i nenes. Recomanat per a infants a partir de cinc anys que vulguin començar a llegir per compte propi.

2. El club arc de Sant Martí 1. La missió de l'Iris

Aquesta sèrie d’aventures imaginades per Ana Galán convida els lectors joves a embarcar-se en una emocionant aventura que fomenta la lectura en lletra majúscula. La protagonista, l'Iris, és una nimfa de l'arc de Sant Martí que decideix entrar al món dels humans. Allà coneix la Marina, una nena que busca desesperadament la seva gata perduda. L'Iris decideix ajudar la Marina en aquesta missió, encara que tot al seu voltant sigui sempre gegant i misteriós. La gran incògnita és si l'Iris i la Marina aconseguiran completar amb èxit la seva missió juntes.

A través d’aquestes aventures escrites en lletra majúscula, els infants podran començar a llegir sols. El llibre presenta un text reduït per facilitar una lectura àgil i fluida, de manera que els joves lectors puguin gaudir plenament de la història. Lectura recomanada per a nens i nenes de sis a set anys.

3. Les excursions d'en Titó

Segur que aquestes alçades tothom coneix en Titó i gaudeix amb les seves excursions. Aquest personatge s’ha fet molt popular gràcies a un programa infantil de TV3. La bona notícia és que també el podem trobar en format llibre, en una proposta que és perfecta per estimular la lectura entre els infants que comencen a descobrir els llibres i les lletres.

El llibre, escrit per Cristina Jiménez Carbó i il·lustrat per Kim Amate, convida els lectors a explorar el món al costat d'en Titó. Escrit en majúscules per facilitar la lectura, el llibre ofereix una oportunitat emocionant d'aprendre sobre l’entorn a partir d’aventures i sorpreses que ajudaran a captar l’atenció dels petits. Una experiència d'aprenentatge lúdica per als joves lectors.

4. Minitwins

A la popular periodista Elisenda Roca li devem la creació d’aquesta fantàstica sèrie de llibres que segueix les aventures de la Lila i el Tom, dos bessons que viuen tota mena de situacions increïbles i plenes d’imaginació.

Escrits en majúscules per facilitar la lectura, els llibres transporten els infants a un món ple d'aventures úniques i màgiques. És una història ideal per als nens i nenes que estimen la natura i la fantasia.

5. Drila Cocodrila

Finalment, aquesta col·lecció de còmics en lletra majúscula il·lustrats per Gómez apassionarà de ben segur els aprenents de lector El llibre, protagonitzat per cinc animals peculiars que viuen a Pratverd, ofereix una experiència d'aprenentatge única i la mar de divertida, seguint les aventures de la Drila i els seus amics.

Però a més de diversió, aquesta sèrie de llibres també facilita la lectura independent, ja que consta d’un text reduït i només quatre vinyetes a cada pàgina. D’aquesta manera, els infants podran passar les pàgines amb rapidesa, sentir-se més motivats i evitar la frustració.

L’ús de la lletra majúscula facilita el reconeixement de les paraules i fa que la lectura sigui més accessible. A més, el llibre mostra situacions que les criatures es poden trobar a la vida quotidiana, com l’amistat, les baralles, els jocs, les trampes i la gestió de les emocions, cosa que fa que la lectura sigui més propera.

Còmics i llibres escrits en lletra majúscula permeten acostar la lectura de manera fàcil i divertida als petits lectors que s’inicien en aquesta apassionant aventura.

Valora aquest article