Grup62

El plaer de la lectura s’ha de crear des de ben petits. Si acostumem la canalla a manipular llibres, els llegim contes en veu alta i compartim aquesta activitat amb ells, la lectura els acompanyarà tota la vida. 

A partir dels sis anys, els infants comencen a desenvolupar les capacitats de comprensió lectora. Per això, a partir d’aquesta edat és important facilitar-los l’accés a lectures adequades a la seva edat.  

Amb 8 anys, els nens i nenes ja son capaços de llegir paraules complexes: és en aquest moment quan descobreixen que es pot llegir per diversió. S’ha d’aprofitar aquest moment per crear-los un hàbit lector, recomanant-los llibres que puguin llegir per plaer i no només com a obligació.  Per això, també serà molt important estar atents als seus gustos i interessos per recomanar-los llibres que els enganxin.  

A continuació, us recomanem una sèrie de llibres en català ideals per a nens de 8 anys. En aquesta tria hi trobareu diferents propostes que faran entusiasmar als petits lectors. 

Les aventures de Dani i Evan 6. El pliosaure fantasma

En Dani i l’Evan son dos nens que s’han fet populars amb un canal de YouTube infantil especialitzat en dinosaures. Tenen un gran èxit, perquè a tots els infants els encanten aquestes bèsties prehistòriques. I ara també es poden trobar les històries d’en Dani i l’Evan en una sèrie de llibres on ens presenten les seves aventures amb dinosaures de tota mena. 

El primer volum de la sèrie porta el títol d’El pliosaure fantasma. En aquest cas, els dos protagonistes hauran de pujar a bord d’un original submergible per explorar les profundes aigües juràssiques i descobrir espècies increïbles. 

Barça. Quadern de vacances. 3r de Primària

¿Quina millor manera d’aprendre que fer-ho de la mà de grans futbolistes com Gerard Piqué, Aitana Bonmatí, Ansu Fati, Marta Torrejón, Pedri i Alexia Putellas? Les estrelles del Barça es converteixen en mestres de luxe en aquest Quadern de vacances.

Els quaderns oficials del F.C. Barcelona ajuden a refrescar i repassar els coneixement i temes que es treballen a l’escola. S’adapten a totes les edats i es divideixen en diferents àrees, com ara matemàtiques, llengua, anglès o ciències socials i naturals o expressió artística. Per als nens i nenes de vuit anys, el quadern de 3r de Primària serà un complement perfecte a les seves lectures.   

LeoTube 1: Leo Tube i la maledicció del mitjà

Segur que no cal que us presentem el protagonista de la nostra propera recomanació lectora. En Leo Tube es un nen que es va fer famós amb el seu canal de YouTube. Va començar al canal MikelTube quan només tenia 2 anys i després va fer el salt al seu propi canal. Ara també pots trobar les seves aventures en format còmic i en català!

En aquest còmic, en Leo ens parla dels seus problemes i de les coses que els seus pares no li deixen fer. Fins que un dia, en Bills li explica la llegenda del planeta Hedust, on els germans mitjans es converteixen en herois. 

Si vols saber si en Leo Tube es convertirà en un heroi tal i com diu la llegenda, no et perdis aquesta aventura!  

Las Ratitas 7. Cupcakes amb sorpresa

La Gisele i la Claudia, conegudes com Las Ratitas, han fet el salt d’un popular canal de YouTube al món dels llibres per presentar-nos una divertida aventura familiar. Les dues germanes s’han compromès a ajudar a la pastissera a preparar uns cupcakes per a una festa solidària. Però com que porta més feina del que preveien, decideixen fer servir els seus súper poders per fer els cupcakes més de pressa. 

Però la cosa s’embolica una mica quan part d’aquests poders queden en els dolços que es menja la canalla. Us imagineu el caos que es formarà en aquesta festa solidària? Ho podeu descobrir en aquest llibre que a més també inclou receptes per preparar els teus propis cupcakes.  

Anna Kadabra. Quadern de vacances. 3r de Primària

Aprèn de manera divertida i eficaç amb l’Anna Kadabra i els seus amics del Club de la Lluna Plena

Refresca els coneixements adquirits al llarg del curs escolar amb els quaderns de vacances de l'Anna Kadabra.

Amb activitats didàctiques adequades a cada edat, i alternant les diferents àrees de treball, podràs repassar de manera lúdica i aprendre jugant.

Al final del llibre trobaràs un diploma i un solucionari perquè puguis corregir els exercicis a mesura que els vas completant i identificar així les àrees de millora.

Escape book. Atrapat... al museu!

En Geronimo Stilton és un dels personatges preferits dels petits lectors. Aquest ratolí periodista viu moltíssimes aventures emocionants. En el llibre que us recomanem avui, Geronimo fa partícips als nens i nenes a les seves aventures. I és que aquest llibre és un “Escape Book”, en el qual els lectors hauran d’ajudar al nostre protagonista a fugir del museu on ha quedat atrapat. 

Per si això no fos prou, a sobre, l’ensurt té lloc la nit de Halloween: imagina quedar-te tancat en un museu ple de mòmies i sarcòfags en una nit tan terrorífica! Quina por! Sort que en aquest llibre hi trobaràs un plànol i algunes pistes i podràs ajudar en Geronimo a sortir sa i estalvi. 

Amb les aventures d’en Geronimo acabem aquesta llista de recomanacions de lectures per a nens de 8 anys. Son llibres de diferents temes que els faran participar i implicar-se en la lectura i que, de ben segur, els despertaran les ganes de seguir llegint. Bona lectura!

Valora aquest article