Grup62

El Dia del Pare és una de les celebracions més populars del nostre calendari. Se celebra el 19 de març, coincidint amb la diada de Sant Josep, i és l’oportunitat perfecte per mostrar-li al nostre pare el nostre amor i agraïment. I, és clar, també per fer-li un detallat que de ben segur li farà il·lusió.

Ja sabeu que regalar un llibre sempre és un encert. Hi ha molta varietat de títols entre els quals podem triar: assajos, novel·les, poesia... També podem triar entre clàssics o novetats editorials, anar a buscar un llibre del seu gènere preferit o provar alguna cosa nova: potser un llibre sobre alguna de les seves aficions?

Nosaltres us volem facilitar la feina amb una selecció de bons llibres per llegir que ens han enganxat d’allò més i que segur que cridaran l'atenció del teu pare.

Confeti 

En primer lloc, us proposem la novel·la guanyadora del Premi Sant Jordi 2023, escrita per Jordi Puntí, que s’ha inspirat en la fascinant vida del popular Xavier Cugat.

El narrador de Confeti és un periodista que vol demostrar que part de l'existència humana és una ficció feta a mida. Inspirant-se en la vida del músic català Xavier Cugat, qui va perseguir la felicitat i la fama amb passió i determinació, la novel·la ressegueix la seva vida a través d'un prisma d'il·lusions, somnis, esperances i malentesos.

Amb una prosa elegant i enèrgica, Puntí ens presenta diverses èpoques i escenaris, des de Nova York fins a Hollywood, de l'Havana a l'hotel Ritz de Barcelona, relatant-nos una vida única i la seva cerca de la felicitat. 

La Germandat de l’Àngel Caigut

L'any 1291, a Acre, Terra Santa un grup de cavallers templers fuig del Regne de Jerusalem agonitzant. Aquests homes valents porten amb ells el secret més preuat de tota la cristiandat. També tenen una missió: assegurar-se que aquest secret no caigui mai a les mans dels infidels. Això és el que ens explica Jaume Clotet a La Germandat de l’Àngel Caigut, la novel·la guanyadora del Premi Josep Pla.

La tasca de la germandat consistirà a custodiar aquesta valuosa informació en el lloc més segur possible. Però set segles més tard, ens trobem en un moment crític on l'enigma corre el risc d'ésser desvetllat. Aquí on entra en joc un monjo de Montserrat.

No us volem explicar res més de l’argument d’aquesta novel·la que, això sí, te tots els ingredients per enganxar-nos i no deixar-nos anar. Misteri, emoció, elements històrics, personatges rics. Amb aquest títol encertareu segur!

La casa de la nit 

Per als apassionats de la novel·la negra, no deixeu escapar la nova novel·la de Jo Nesbo, un dels noms de referència del gènere. Aquesta vegada ens porta a un poble remot on ressonen secrets misteriosos.

En el centre de tota la història hi ha en Richard Elauved, un jove de catorze anys que, després de la mort dels seus pares, és enviat a viure amb la seva tieta i l'oncle a Ballantyne. Però en aquest indret aparentment tranquil, en Richard es converteix en el centre de les sospites quan un dels seus companys de classe desapareix misteriosament. Tot el poble sembla acusar-lo, llevat de la Karen, una noia que creu en la seva innocència i decideix ajudar-lo a descobrir la veritat. Oi que ja tens ganes de saber què passa?

Riu de safirs

Ara us proposem un llibre que barreja aventura amb intriga en el cor de Madagascar. El descobriment d'un jaciment de safirs a la remota illa de Madagascar posa en contacte dos personatges: l'Esmeralda, una dona envoltada de misteri amb el do de preveure les morts, i Tahiri, un policia amb una missió de mantenir la pau entre bandes enfrontades.

Marc Pastor ens trasllada al 1998, a l'efervescència d'Ilakaka, una ciutat transformada per la febre de l'or moderna. Tahiri, enviat per mantenir la seguretat en aquesta nova realitat, s'enfronta a situacions inesperades amb l'aparició de l'Esmeralda, una figura enigmàtica que desafia les convencions i posa en qüestió el propi teixit de la societat.

La crítica ha trobat punts en comú amb David Lynch, així que ja veieu que aquesta novel·la promet una experiència literària absorbent des de la primera pàgina fins a l'última.  

La dama de Reykjavík

Més propostes per als amants de la novel·la negra, ara de la mà de Ragnar Jónasson i la seva brillant investigadora Hulda Hermannsdóttir, de la policia de Reykjavík.

Quan la Hulda es troba a les portes de la jubilació forçada, es troba amb una oportunitat inesperada de demostrar el seu valor. El seu cap li dóna carta blanca per reobrir un cas sense resoldre. La Hulda decideix centrar-se en la mort d'una jove russa, un cas que sempre ha cridat la seva atenció i que, per desgràcia, mai es va aclarir.

Hulda descobrirà pistes inquietants i secrets ocults que podrien posar en perill la seva pròpia seguretat. Aquest és el primer llibre d'una sèrie fascinant, ple d’intel·ligència i originalitat.

L'Àngel de la ciutat

L'Àngel de la Ciutat representa el retorn d’un dels personatges més emblemàtics i estimats dels fans de la novel·la negra espanyola, l'inspector Kraken, creat per Eva García Sáenz de Urturi.

En aquesta ocasió, l'autora ens porta fins als escenaris de la fascinant Venècia, on Kraken haurà de resoldre un cas misteriós relacionat amb l'art i la recerca de la identitat. Però no tot serà a la ciutat dels canals, ja que a la seva ciutat, Vitòria, la inspectora Estíbaliz investiga un cas que podria estar relacionat amb el passat de l'inspector.

Si us van agradar les anteriors novel·les de l'autora, la Trilogia de la Ciutat Blanca i El llibre negre de les hores, no us podeu perdre aquest nou títol que forma part de la sèrie Kraken, tot un fenomen de vendes.

La bèstia

La novel·la que va guanyar el Premi Planeta 2021, firmada per Carmen Mola —nom fictici darrere del qual es troben els autors Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero—, et farà eriçar els pèls del cos.

Ens traslladem a l'any 1834, a Madrid, una ciutat en plena expansió que s'enfronta a una epidèmia devastadora de còlera. Però, enmig d'aquest caos, una altra amenaça emergeix dels racons més foscos dels barris: cossos mutilats de nenes que ningú sembla reclamar.

Els rumors apunten cap a la Bèstia, un ésser sinistre que amaga els seus moviments a la foscor, però que crea terror entre tots els que en senten el nom... T’atreveixes a continuar?

Esperant el diluvi

Seguint amb la novel·la negra espanyola, us recomanem aquest llibre de Dolores Redondo. L'autora s'allunya dels paisatges del Baztán i de la inspectora Amaia Salazar per presentar-nos a Noah Scott, un policia escocès que es veu envoltat de la investigació dels crims de l'assassí en sèrie John Bíblia.

El que fa especial a aquesta història és que porta a la memòria un fet real, el de la gran tempesta que va caure a Bilbao el 1983. Els elements naturals i les tempestes tenen un paper clau a la trama, creant una atmosfera opressiva i inquietant tan característica de totes les obres d'aquesta autora, definida com a “escriptora de tempestes”.

Redondo ha tornat a demostrar la seva habilitat per crear històries que t'atrapen des del primer moment, amb personatges complexos i girs sorprenents. Comproveu-ho amb aquesta nova novel·la!

Contes per llegir amb el papa 

Regaleu aquest llibre al vostre pare, serà una bona manera de convidar-lo a compartir estones lectores amb vosaltres. Aquest recull de relats quotidians celebra la relació especial entre pares i fills a través de cinc històries emotives.

Descobrirem els moments tendres i significatius que defineixen el dia a dia de diverses famílies, des de cuinar un pastís amb el petit fins a regar les plantes amb la filla, passant per l’hora del bany.

Amb una sensibilitat exquisida, aquest llibre és el regal perfecte per al Dia del Pare, ja que ofereix cinc contes tendres per compartir moments especials de complicitat amb els més petits de la família.  Recomanat per a infants a partir de tres anys.

Pare

Per acabar, un conte que, més que un simple àlbum il·lustrat, és un homenatge commovedor al vincle profund entre els pares i els seus fills i filles, i una oda a la nova paternitat, més conscient i participativa.

Aquest àlbum de Ritxar Bacete i Jordi Solano ens presenta vint-i-cinc històries inspiradores, basades en detalls biogràfics de diverses figures paternes. Algunes d'aquestes figures són històriques, mentre que d'altres provenen de la cultura popular. No obstant això, totes comparteixen una característica comuna: van desafiar el rol tradicional del pare com a figura absent i insensible.

A través dels relats, les famílies poden compartir la lectura i celebrar el vincle especial que es forma entre aquests nous pares, més implicats, emotius i connectats amb els seus fills. 

Valora aquest article