Grup62

No cal esperar que sigui Sant Valentí per dir-li a la nostra parella que l’estimem. Podem fer-ho cada dia de l’any. Però ja sabem que, de vegades, ens pot costar expressar les nostres emocions i sentiments amb paraules. Cap problema! Per fortuna, molts poetes han posat sobre paper les expressions d’amor més belles i sentides. Així que només hem d’agafar algun recull poètic, triar el poema que més ens agradi i llegir-li a la nostra persona estimada.

Per facilitar-vos la tasca, us hem preparat una selecció de llibres de poemes curts en català, escrits per alguns dels millors poetes en llengua catalana. En aquestes antologies hi trobareu les paraules d’amor perfectes per enamorar la vostra parella.

Poesies reunides

Comencem amb una recopilació de més de quaranta anys de poesia de Salvador Oliva, autor nascut a Banyoles el 1942. La selecció de poemes que trobareu en aquest recull ha estat curada pel mateix autor, i inclou correccions, ampliacions amb material inèdit i una varietat de poesia lírica, narrativa i satírica.

Al final del llibre, Oliva també inclou una petita mostra del seu art de traduir, destacant la seva contribució en la traducció completa de l'obra de Shakespeare al català. El llibre fa un extens repàs de la trajectòria literària d'un poeta que ha deixat la seva empremta en la poesia catalana contemporània, i que també deixarà una marca en el nostre cor.

Obra poètica (Volum 1 i Volum 2)

Què millor que buscar un poema per expressar el nostre amor que recórrer a l’obra poètica de Miquel Martí i Pol? Com ja hem vist, la seva obra poètica és rica en diversitat temàtica, i si bé està marcada per una forta presència de la poesia social, també aborda altres temes, incloent-hi l'amor.

L'edició definitiva de la poesia completa de Miquel Martí i Pol, publicada en quatre volums, representa una obra essencial. Durant les tres últimes dècades del segle XX, Miquel Martí i Pol va ser una de les veus més influents de la poesia catalana. El seu llegat continua sent d'immensa importància per a la tradició literària catalana, ja que els seus versos encara tenen moltes coses a dir-nos. Ho pots descobrir amb aquesta reedició de la seva poesia completa en dos volums, ordenats cronològicament: "1948-1979" i "1980-2003".

Bruixa de dol

Una altra veu poètica en català que no podia faltar en aquest recull és la de Maria-Mercè Marçal. Aquesta fabulosa edició recupera l'obra de joventut de l’autora. Marçal tenia vint-i-set anys quan va publicar aquesta obra compromesa amb la vida, la llengua, així com amb temes com l'amor i la llibertat.

L'obra de Marçal sovint es caracteritza per la seva profunditat emocional, així com la seva manera d’expressar la condició femenina i reflectir temes socials i polítics. Entre els poemes d’aquest recull de ben segur hi trobareu les paraules justes per expressar les vostres emociones més intentes.

Al mateix temps, aquesta obra ofereix una oportunitat d’endinsar-se en l’univers poètic de Maria-Mercè Marçal i apreciar la seva visió única i compromesa.

Tots els poemes (1975-2017)

Finalment, us presentem una recopilació exhaustiva de tota l'obra poètica de Joan Margarit, considerat l'hereu de Salvador Espriu i Miquel Martí i Pol. Duresa i tendresa es donen la mà en els poemes intensos i expressius de Margarit, on hi podem trobar un deliciós refugi contra les inclemències de la vida.

Aquest volum inclou tots els poemes escrits per Joan Margarit des de Restes d'aquell naufragi fins a Un hivern fascinant. L'obra abasta més de quatre dècades de producció poètica, oferint als lectors una visió completa de l'evolució estilística i temàtica del poeta al llarg del temps.

No cal dir que Joan Margarit s'ha convertit en una figura destacada de la poesia catalana contemporània. Aquesta recopilació és una oportunitat per explorar la riquesa i la profunditat de la seva obra. Aviat sortirà publicada una edició actualitzada de Tots els poemes (1975-2021), que inclourà encara més aportacions a la seva extraordinària trajectòria poètica.

Valora aquest article