Grup62

L’autor fenomen de #BookTok, Adam Silvera, publica Al final mor el primer, la preqüela del best seller internacional Tots dos moren al final

  • Tots dos moren al final va vendre 700.000 exemplars als EUA el 2021, tres anys després de la seva publicació, gràcies al fenomen #BookTok
  • Adam Silvera mostra de manera magistral l’impacte que generen les persones a la nostra vida dels altres en una història d’amor i amistat LGTBIQ+.
  • Al final mor el primer tracta temes d'interès per a la joventut com l'amistat, la solidaritat davant situacions difícils.
  • Totes dues novel·les expliquen les històries de connexió entre dos nois adolescents i homosexuals que es troben en un moment crític de la vida.

Després de l’èxit de Tots dos moren al final, Fanbooks publica el 9 de novembre la darrera novel·la d’Adam Silvera, Al final mor el primer. L’esperada preqüela de la història d’amor entre en Mateo i en Rufus, que va emocionar a milers de lectors i es va convertir en tot un fenomen a #BookTok. Una història de ciència-ficció adreçada al públic juvenil que ens trasllada a un present alternatiu, en el qual és possible predir la mort en un termini de vint-i-quatre hores gràcies a l’aplicació Mort-Sobtada.

Tos dos moren al final va esdevenir un èxit de vendes quatre anys després de la seva publicació gràcies a TikTok i, en concret, al hashtag que ha revolucionat el mercat del llibre, #BookTok. El 2020, quan tothom estava confinat per la pandèmia de COVID-19, els lletraferits de la plataforma van catapultar la novel·la d’Adam Silvera fins a les primeres posicions de la llista d’èxits del New York Times, amb més de 700.000 exemplars venuts als Estats Units el 2021. Només les novetats acostumen a entrar a una llista de tan difícil accés, cosa que no era el cas de la novel·la de Silvera.

En aquesta segona novel·la, Al final mor el primer, Silvera recupera l’univers de Mort-Sobtada per explicar-nos la història de l’Orion i en Valentino. Durant molt de temps, l’Orion ha estat esperant que algú li anunciés la seva mort, ja que pateix una malaltia cardíaca greu. S’ha registrat a Mort-Sobtada per descobrir amb antelació quan li arribarà el moment. Valentino està començant una nova vida a Nova York. Té un futur llarg i prometedor, i només s’hi ha registrat després que la seva germana bessona patís un greu accident de cotxe en què gairebé perd la vida. L’Orion i en Valentino es creuen a Times Square i immediatament senten una connexió profunda. Però quan s'acaba el dia, les seves vides canvien per sempre: un d'ells rep la trucada, i l'altre, no. Tot i que cap dels dos està segur de què passarà, saben que volen estar junts, encara que això impliqui el més dur dels comiats.

«Aquest és el primer cop que Mort-Sobtada truca a algú per comunicar-li que morirà.» 

Adam Silvera va néixer i es va criar al barri del Bronx, a Nova York, però actualment viu a Los Angeles. Autor de best-sellers del New York Times i USA Today, entre els seus títols destaquen Tots dos moren al final, publicat també a Fanbooks; More Happy Than Not; All You Left Me; la saga Infinity Cycle; i What If It’s Us i Here’s to Us, coescrits amb Becky Albertalli. Ha treballat en la indústria editorial com a llibreter de literatura infantil, community manager en una empresa de desenvolupament de contingut i crític de novel·les per a infants i adolescents. Podeu trobar-lo a www.adamsilvera.com .

 

Valora aquest article