Grup62

El sexe i l’erotisme formen part natural de les nostres vides i, des de temps immemorials, també de la literatura i la cultura en general. Son molts els relats de sexe que s’han publicat i que s’han convertit en autèntics best-sellers i clàssics literaris. 

I és que no hi ha res millor que un bon relat eròtic per excitar la imaginació, despertar la passió amorosa i animar la nostra vida sexual, ja sigui en solitari o en parella...

Des de clàssics com Ovidi fins a les novel·les contemporànies que desperten la libido dels lectors actuals. Des d’autors internacionals fins a escriptors en llengua catalana. Avui us volem recomanar cinc relats eròtics molt calents que no poden faltar a la vostra col·lecció. 

Poesia eròtica d’Ovidi

Si de clàssics es tracta, no pot faltar en aquesta selecció el gran precursor dels relats eròtics. El poeta romà Ovidi va recollir en tres volums el gran cos de la seva poesia eròtica. Els tres llibres porten els títols Amors,  Art amatòria i Remeis a l'amor, i recullen els poemes de joventut d’Ovidi. 

A Amors, Ovidi recull els poemes que va dedicar a la seva amant Corinna. Ars Amatòria és un manual sobre seducció i intrigues amoroses que parodia també la poesia didàctica del seu temps. Finalment, a Remeis a l’amor hi trobem també consells per afrontar els mals que l’amor i la passió ens pots causar.

Amb totes aquestes obres, Ovidi es va convertir en un poeta admirat i conegut a tot l’imperi per la seva expertesa en les arts de la seducció i de l’amor. Però també li van provocar grans problemes, doncs a causa d’aquesta poesia eròtica va acabar sent desterrant l’any 8dC. Afortunadament per a nosaltres, les obres es van conservar i han arribat als nostres dies amb tanta frescor i saviesa com el primer dia, perquè en l’amor i el sexe, les coses no han canviat pas tant. 

I desitjo i cremo

Aquest volum deliciós recull algunes de les poesies que ens han arribat de Safo de Lesbos, la gran poetessa de la Grècia antiga i la primera d’occident de qui tenim notícia. Si bé les seves poesies ens han arribat incompletes, permeten entreveure el talent d’aquesta autora que ja va gaudir de l’èxit i el reconeixement a la seva època, els segles VII-VI aC.

Safo ens va deixar un llegat de poesia amorosa i lèsbica, terme que també li deu el nom. I tot i que durant segles, la seva obra es va considerar provocadora i va quedar oblidada, a partir del segle XX i gràcies a noves troballes, se l’ha tornat a reivindicar fins a convertir-la avui en un referent de la poesia eròtica femenina. I ara, a més, podeu gaudir de la seva obra en català gràcies a aquesta edició. 

La ballarina de Berlín

Des de la Catalunya Nord, Joan Daniel Bezsonoff Montalat ens porta una original proposta que inclou una trama d’espionatge, humor i erotisme. L’acció d’aquesta novel·la té lloc al Berlín dels anys 30, on un oficial de l’exèrcit polonès, Jerzy Sosnowski, és enviat a fer d’espia. En aquella època, la ciutat alemanya bullia amb els seus cabarets, cafès-concert i teatres, espais ideals per a seductors com el nostre protagonista causi furor entre secretàries, actrius i ballarines. 

Però com en tota bona novel·la d’espies, hi apareixen personatges ben ambigus. Aquest serà el cas de la ballarina i espia Lea Niako, amiga dels futurs jerarques nazis —des de Himmler i Goebbels a Speer i Hitler—, que volen convertir Berlín en una ciutat monstruosa. Però tot i això, en Jerzy no podrà caure rendit als encants eròtics d’aquesta dona única. La resta, ho podeu deixar a la imaginació o llegir aquesta novel·la ben entretinguda i picant.

Satisfiers. Parlem de sexe

Set dones de la cultura catalana aplegades per parlar de sexe. Escriptores, ballarines, periodistes… totes elles comparteixen els seus secrets i la seva mirada a la sexualitat, de forma amena i distesa. 

En aquest suggerent volum, podrem saber què excita a Laura Rosel, què opina Gemma Lienas sobre la masturbació, com entén el consentiment Llucia Ramis o com evoluciona el desig al llarg del temps, segons Care Santos, a més de descobrir secrets sexuals de Sol Picó, Montse Barderi o Pat Vila Armangué. Un llibre per gaudir i compartir desitjos, fantasies i inquietuds sexuals amb algunes de les dones més interessants del nostre país.   

Segona pell

I acabem amb una novel·la de Flàvia Company que ens alerta dels efectes secundaris de la passió eròtica. L’autora ha reescrit en català la novel·la publicada l’any 1999 sota el títol de Dame placer, la història de dues amants marcada pel sexe, l’erotisme i el dolor de l’abandonament. Les dues es deixen emportar en una relació que les porta més enllà del que haurien imaginat. Però d’aquesta passió intensa se’n pot sortir indemne? Aquesta és la resposta que ens intenta oferir Flàvia Company en aquest llibre que planteja molts interrogants sobre els atractius i els perills de la passió.  

Ara nosaltres ens retirem i us deixem tranquils perquè pugueu gaudir de totes aquestes novel·les i relats eròtics i us abandoneu al plaer de la lectura, la sensualitat i el sexe. 

Valora aquest article