Grup62

5 HISTÒRIES PER FER QUE L'HORA DELS ÀPATS SIGUI UN MOMENT FELIÇ

La nutricionista pediàtrica Conchi García publica La Tina gaudeix menjant, un llibre per crear una bona relació amb l'alimentació

  • Cinc contes per acompanyar els nens i les nenes en l'aprenentatge d'hàbits saludables d'una manera positiva i respectuosa.
  • Amb les il·lustracions de Natàlia Juan Abelló i el pròleg del dietista-nutricionista Julio Basulto.
  • El llibre inclou consells i exemples d’accions per educar en alimentació saludable i idees d’esmorzars i plats complets, i altres recursos per a les famílies.

Estrella Polar |Data: 24/05/2023 | 80 pàgines | Format: 25 x 25 cm.

Estrella Polar publica La Tina gaudeix menjant, el nou llibre de la nutricionista pediàtrica Conchi García. La referent en alimentació infantil respectuosa ens presenta cinc contes que pretenen acompanyar les famílies i ensenyar-los a actuar davant de situacions quotidianes a partir de les històries de la Tina, una nena de cinc anys normal i corrent.

En aquests contes, la Tina aprendrà a fer les paus amb el carbassó, es fixarà que no tothom s’alimenta igual, ja que hi ha persones que han d’evitar certs aliments per al·lèrgies o intoleràncies, i descobrirà que portar fruita per esmorzar a l'escola pot ser molt divertit, o que el millor de menjar pastís només en circumstàncies especials és compartir-lo amb les persones que estimem.

Sovint les criatures no volen menjar certes verdures, hortalisses o fruites. Conchi García, l’autora també d’Anem al mercat (TimunMas) i  De la leche al bocadillo (MR), explica ara a les famílies a través de les històries de la Tina que això es tracta d’una situació normal, relacionada amb el moment de creixement i desenvolupament dels infants. Tot i això, és important partir d’aquesta base per portar una alimentació saludable i per això cal orientar-los i intentar crear bons hàbits alimentaris amb molta paciència, afecte i comprensió, sense pressionar-los. Conchi García proporciona algunes pautes perquè els nens i nenes entenguin la importància de l'alimentació saludable des d'un enfocament respectuós, ajudant-los a crear una bona relació amb els aliments. Amb un llenguatge adaptat i històries entretingudes, els menuts empatitzaran amb la Tina i aprendran sobre nutrició de manera amena i divertida. Aquest llibre és perfecte per crear experiències positives i felices amb el menjar.

Obligar a menjar, prohibir certs aliments, premiar o castigar amb ells, parlar d’aliments bons o dolents... pot tenir un efecte negatiu en la salut física, mental i social en els més petits. Com, per exemple, obesitat, aversions i obsessions alimentàries o trastorns de la conducta alimentària (TCA), unes de les malalties de salut mental més mortals, els quals han augmentat entre els adolescents després de la pandèmia i són  presents cada vegada més a edats més joves. «Menjar és un plaer i tenir una bona relació amb l’alimentació des de ben petits és fonamental per ser feliços», diu Conchi García.

La Tina gaudeix menjant està recomanat per a nens i nenes a partir de quatre anys i incorpora les il·lustracions a color de Natàlia Juan Abellò i el pròleg del reconegut dietista i nutricionista Julio Basulto. Les famílies trobaran al final de cada conte diversos recursos per a famílies relacionats amb la història. Aquests consells, o “nutritips”, els ensenyaran a deixar escollir a la criatura les quantitats que vol menjar, a no parlar d'aliments bons i dolents, i una cosa tan senzilla i complicada alhora com fer-los distingir l'excepció del que és habitual. També s’inclouen idees d'esmorzars saludables per portar a l'escola, de plats complerts i altres recursos i recomanacions nutricionals en l’apartat «Parla amb la teva nutricionista» on s'expliquen comportaments que haurien de seguir les famílies per poder educar les criatures en alimentació saludable.

«Un llibre que fomenta l’educació nutricional per a pares, mares i infants és, sens dubte, un regal impagable. I aquest text genial que tens a les mans, escrit per la dietista-nutricionista Conchi García, és més que un simple conte. Ensenya als nens i nenes (amb històries, analogies, situacions quotidianes, anècdotes…) què és menjar bé. Però a nosaltres, els pares, ens ensenya moltíssim més. Ens ensenya que la bona alimentació és bàsica per a la salut, però també que el respecte (com ella diu: «només ells decideixen què i quant menjar»), la flexibilitat, donar exemple, cuinar i fer els àpats en família o tenir (mooolta) paciència són aspectes fonamentals.»
Del pròleg de Julio Basulto.

Sobre l'autora:

@mama_y_nutricionista

Conchi García 

Conchi García és nutricionista pediàtrica col·legiada referent en alimentació infantil respectuosa, amb dos màsters en Nutrició Pediàtrica a més d'experta universitària en Nutrició Maternoinfantil. També és autora del llibre De la leche al bocadillo, dels contes Anem al mercat! i La Tina gaudeix menjant i mare d'una nena i dos nens.

Actualment dirigeix l’Instituto de Estudios de Salud y Nutrición ISNUT i l’Escuela de BLW. També és la creadora de les comunitats d’Instagram @mama_y_nutricionista i @escueladeblw des d’on es dedica a promoure una alimentació saludable i respectuosa des de la infància. 

Valora aquest article