Grup62
   
GEMMA VENTURA FARRÉ
La llei de l'hivern

Gemma Ventura: una nova veu literària extraordinària

A LA VENDA L'1 DE FEBRER

Una noia vetlla el seu avi, i en la solitud absoluta té dues grans companyies: la de la memòria i la de la imaginació. Mentre els cirerers es despullen, la llei de l’hivern s’imposa recordant-nos que per renéixer cal deixar anar.

Amb un aire intimista i màgic, aquesta novel·la fa visible l’invisible: les persones que no hi són però que ens guien a cau d’orella, l’amor que fem existir quan necessitem que existeixi i la forma com suplim cada absència.

«I a les nits glaçades, sota un pam de neu, la primera flor començava a empènyer, ensenyant a la gent d’aquest poble el que costa tant de creure».

Heu estat mai davant de la mort? Heu vist com es fica dins d'un cos, d'un llit, d'un amor, d'un peix, d'una nit, i l'esborra i se'n va? I sense poder-hi fer res, ets el testimoni d'un final. I llavors et preguntes si un final pot ser un inici i busques per tot arreu on és que comença.

L'AUTORA

Gemma Ventura Farré (el Vendrell, 1990) és mestra de primària especialitzada en música. Des del 2015 treballa a la revista digital Catorze (Premi Nacional de Cultura), on escriu textos reflexius i manté converses profundes amb persones ben diferents: des d’escriptors i psicòlegs fins a pastors i músics. Ha escrit el Canta Gran de l’Auditori de Barcelona, ha col·laborat amb el Palau de la Música i ha posat lletra a diverses cançons. També dirigeix el festival de poesia La Balconada. La llei de l’hivern (Premi Josep Pla 2023) és la seva primera novel·la.

(Twitter) @GemmaVentura90

(Instagram) @gemmaventurafarre

© Xavier Torres-Bacchetta

Valora aquest article