Grup62

La periodista Núria Casas recull les cançons tradicionals catalanes per a nadons a
Una cançó per a cada ocasió

Un cançoner il·lustrat amb les bases i els orígens de les peces més característiques de la música popular de Catalunya.

Després de la seva primera novel·la En Pau m'ha deixat (Fanbooks, 2015), la periodista Núria Casas torna a les llibreries aquest dimecres 23 de novembre amb Una cançó per a cada ocas (Estrella Polar), un cançoner tradicional il·lustrat a color per Kim Amate, que recull les cançons populars de la tradició catalana i té l’objectiu de connectar amb els nadons a través de la música.

En aquest llibre, Núria Casas ens proposa una selecció musical per a diversos moments del dia d’un nadó. En total, trobem disset moments lligats a situacions rutinàries dels petits i dues cançons per a cadascuna: cançons per dormir, per despertar-se de cop, per despertar-se lentament, per alletar, per banyar, per vestir-se (i desvestir-se), per anar al parc o amb cotxet, amb cotxe i també amb bicicleta i d’altres per a passejar dins el supermercat fins per a teletreballar. I, com passava quan compràvem un disc, un bonus track per a festes assenyalades com la Castanyada i Nadal.

Amb Una cançó per a cada ocas, Núria Casas ens ofereix un cançoner tradicional per fer arribar la música del nostre país als més petits, de la mateixa manera que ens han arribat a nosaltres generació rere generació. «Parlo de la música popular, aquella que se’ns queda en l’imaginari quan som petits i que de grans reprenem i tornem a redescobrir gràcies a la situació nova que experimentem», escriu l’autora. Al llibre trobarem cançons tan conegudes com «La lluna, la pruna», «Plou i fa sol», «Sol, solet», «En Pinxo i en Panxo», entre moltes d’altres, i també diverses curiositats, com que la cançó de «L’arc de Sant Martí» va ser adaptada pel conegut Nani Valls, el compositor de l’himne del FC Barcelona o que la lletra de «El lleó no em fa por» ha tingut algunes variacions en els darrers temps per adaptar-la als valors ètics i morals.

Cada cançó ve acompanyada de la lletra, la partitura i, en un codi QR, les bases musicals interpretades pels artistes Guillaume, Guy i Emeline Genty i la mateixa autora. S’inclou també l’origen de cada cançó i diversos recursos i idees per interpretar-les com poden ser jocs de mans o de mímica. Tot el que cal per passar una estona junts i connectar els petits amb la música de sempre.

Sinopsi:

En aquest cançoner per a nadons, hi trobareu un munt de cançons per a diferents moments del dia, amb la partitura i la base musical perquè les pugueu cantar.

Perquè no «sona» igual un canvi de bolquers que un àpat o un tomb pel parc amb el nostre nadó.

Data de publicació: 23/11/2022 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-1389-428-7 | PVP: 18.95

Núria Casas 

(Badalona, 1987), després de la seva primera novel·la En Pau m'ha deixat (Fanbooks, 2015), ara torna amb el gènere literari infantil. Periodista, actualment a Ser Catalunya i El Nacional. També col·labora amb TV3 i Ràdio Marca i ha estat lligada a diferents programes i mitjans des de fa més de deu anys. És també professora de la Universitat de Barcelona.

El seu compte de Twitter i Instagram és @casasnuria

Valora aquest article