Grup62
  •  

 Presentem

PERE ANTONI PONS

Contra el món

«Hi ha pèrdues, però, per a les quals ningú està preparat. Perquè són inconcebibles.
No, inconcebibles, no: són impossibles».
Al·legòrica i realista, tràgica i sarcàstica,
íntima i universal:
la impactant nova novel·la de
Pere Antoni Pons.
Un cataclisme inconcebible fa desaparèixer la serra de Tramuntana de Mallorca. Però el món continua endavant i, malgrat tot, també ho fa la major part de la població de l’illa, que afronta una reconstrucció tan salvatge com quimèrica. Més enllà de si això significarà una desfeta irreversible de Mallorca, tres amics —un pintor, un exdirectiu del sector hoteler i un activista ecologista— veuran com la catàstrofe també porta al límit les seves vides i contradiccions.
Al·legòrica i realista, tràgica i sarcàstica, íntima i universal, Contra el món és la novel·la més lúcidament ambiciosa de Pere Antoni Pons: una història de vides trasbalsades que bull de vitalitat i que és, alhora, un retrat poderós del nostre temps.
Un tour de force narratiu per posar sota la lupa un món en crisi.

Pere Antoni Pons (Campanet, Mallorca, 1980). Periodista i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, sis llibres de poemes (el darrer, Dilema d’energies, 2022); quatre llibres entrevista amb Joan Francesc Mira, Damià Ferrà-Ponç, Guillem Frontera i Jean Marie del Moral; les novel·les La felicitat dels dies tristos (2010), Tots els dimonis són aquí (2011) i Si t’hi atreveixes (2014) i el llibre de perfils Un arxipèlag radiant (2019). Col·labora regularment a la premsa fent entrevistes, articles d’opinió, crítica literària i d’art, i reportatges i cròniques de temàtica cultural i sociopolítica.

Valora aquest article