Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Catalunya i Espanya, l'encaix impossible

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: MIRADA (LIT)
Nombre de pàgines: 232

Sinopsi de Catalunya i Espanya, l'encaix impossible:

Proposta per a una transició política cap a la independència.
L'any 2011, quan la globalització econòmica ha afectat tots els àmbits de la nostra vida social, i el somni d'una Europa federal s'ha difuminat gairebé del tot, la sentència inapel·lable del Tribunal Constitucional contrària a l'Estatut ha acabat de fer conscients els catalans de la magnitud dels entrebancs que tenim al davant com a nació. Les aspiracions històriques de gran part del catalanisme han quedat irremeiablement malmeses. És evident que la sentència del TC deixa escletxes per fer gestió política a curt termini, però a mitjà termini es planteja una disjuntiva molt dura: submissió o ruptura. Les mutacions del teixit productiu cultural català, la meteòrica modernització social i econòmica d'Espanya i l'ascensió de Madrid com a macrocentre polític, econòmic i financer han canviat l'escenari per sempre. El present assaig de Joan Ridao, que evita caure tant en el derrotisme i el ressentiment com en l'eufòria i la fugida endavant, és absolutament necessari per dibuixar qualsevol full de ruta. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Catalunya i Espanya, l'encaix impossible

Joan Ridao és nascut a Rubí (Vallès Occidental) el 1967. És professor de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili, doctor en Ciència Política i de l'Administració i llicenciat en Dret. Des del 1995 és diputat al Parlament de Catalunya. També exerceix de portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana. És president de la Fundació Josep Irla i fou membre de la ponència parlamentària redactora de l'Estatut del 2006. Actualment... Llegir-ne més

Altres llibres de Joan Ridao Martín

Fitxa tècnica

Data de publicació: 25/01/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-210-9 | Codi: 171509 | Format: 13,2 x 1 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: MIRADA (LIT)

Blog

Catalunya i Espanya, l%7encaix impossible

Catalunya i Espanya, l’encaix impossible, de Joan Ridao, és un assaig fàcil de llegir, amè. El lector agrairà els capítols curts que el conformen i la claredat amb què s’hi van exposant els arguments que planteja.

Al llarg de les quatre parts que inclou, Joan Ridao fa un repàs de la relació entre Catalunya i Espanya, i n’analitza la convivència. Ho fa basant-se en l’anàlisi de la història política i social, i també des d’un punt de vista econòmic.

Totes les opinions de Catalunya i Espanya, l'encaix impossible

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir