Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Els fantasmes de Dalí

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Nombre de pàgines: 288

Sinopsi de Els fantasmes de Dalí:

Thriller psicològic a la recerca d'un secret al voltant Salvador Dalí

"El gran mestre estava submergit en les seves paranoies nocturnes, recordant els seus grans discursos, quan de sobte es va posar alerta. Alguna cosa li va fer aixecar el cap dels coixins. De seguida els ulls caiguts i llagrimosos li van canviar lleugerament d'expressió. [...] Des de la porta que donava al saló del piano va notar com s'atansava una ombra, lenta, silenciosa, però perceptible en l'aire resclosit de l'habitació". Una nit, un vell i decrèpit Dalí rep una misteriosa visita. Alguns anys més tard, en Guillem, amb el pretext de documentar-se sobre la bogeria del pintor, viatjarà a Figueres i Portlligat, on compartirà estada amb un antic company d'estudis, l'Hèctor, i la seva parella, la Vicky. En Guillem està obsessionat per Dalí, amb qui creu que té més coses en comú a part del deliri. De mica en mica s'aniran descobrint els seus foscos motius. Una lectura apassionant que ens arrossegarà dins el fascinant món de Salvador Dalí.

Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Els fantasmes de Dalí

© Núria Albertí

Xavier Gual (Barcelona, 1973). És filòleg i ha treballat com a periodista i professor de secundària. Com a escriptor ha publicat Delirium tremens (2001, Premi Mercè Rodoreda), Els tripulants (2001/2017, Premi Ribera d’Ebre), Ketchup (2006), Estem en contra (2007, Premi Pere Quart d’humor i sàtira), Els fantasmes de Dalí (2013), Off the record (2014) i Copacabana (2020). També ha escrit les novel·les juvenils El mediador (2013), La noia de la c...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Enllaços relacionats

Fitxa tècnica

Data de publicació: 14/05/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1682-5 | Codi: 383381 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica

Blog

Els fantasmes de Dalí, de Xavier Gual

Els amants i detractors de la figura de Dalí s’ho passaran pipa llegint aquest thriller psicològic de Xavier Gual.

Dalí està en hores baixes, més mort que viu, envoltat d’infermeres i de guàrdies de seguretat. Només li queden records, paranoies i el fantasma de la Gala que, de tant en tant, apareix per tornar-lo encara mes paranoic, si és que això és possible.

En un d’aquest estats de semiinconsciència rep una estranya visita. Al principi tracta l’home de mala manera i amb el mateix menyspreu i crueltat amb què tracta tothom, però mica en mica el desconegut és capaç de despertar la seva curiositat amb una notícia bomba: Dalí tenia un germà que, per mes inri, també es deia Salvador.

Segons la història oficial aquest germà va morir de molt petit per culpa d’una malaltia, però la que li explica l’home misteriós n’és una altra de ben diferent.

La història va enredant-se i aclarint-se poc a poc, passant pel paisatges mítics de l’artista. Figueres, Púbol, Cadaquès, Port-Lligat i la Gala són part fonamental d’aquesta novel·la original i sorprenent.

Totes les opinions de Els fantasmes de Dalí

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir