Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Els miratges de la certesa

Reflexions sobre la relació entre el cos i la ment
Editorial: Edicions 62
Temàtica: Psicologia
Temàtica: Ciència | Biologia
Col·lecció: Llibres a l'Abast
Traductor: Ernest Riera Arbussà
Nombre de pàgines: 288

Sinopsi de Els miratges de la certesa:

Què es la ment i com es relaciona amb el nostre cos? La síntesi del pensament de Siri Hustvedt.

Què es la ment i com es relaciona amb el nostre cos? Som com som gràcies als gens o a causa de l’entorn i de l’educació? Existeix un món objectiu, mesurable i que es pugui entendre, o depenem de la subjectivitat dels sentits? Què podem aprendre dels ordinadors i de la Intel·ligència Artificial?

 A Els miratges de la certesa, la novel·lista, feminista i acadèmica Siri Hustvedt fa un recorregut per les troballes científiques i els corrents filosòfics que han marcat la història de la humanitat. Centra la seva brillant capacitat d’anàlisi crítica en els problemes metafísics de la neuropsicologia, i exposa com el vell dilema de la relació entre el cos i la ment continua sense resoldre’s, i, malgrat això, ha modelat –i sovint distorsionat i confós– el pensament contemporani en disciplines tan variades com la neurociència, la psiquiatria, la genètica, la intel·ligència artificial i la psicologia evolutiva. 

 Una nova lectura, des del punt de vista femení, d’un debat antic: la relació entre la ment i el cos. La síntesi del pensament de Siri Hustvedt. Un assaig apassionant que ha merescut el Prix Européen de l’Essai Charles Veillon.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Els miratges de la certesa

© Spencer-Ostrander

Siri Hustvedt (Minnesota, 1955) és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat Colúmbia. Ha escrit poesia, novel·les i assajos: Reading to You (1982), Els ulls embenats (1992, Premi de la Crítica Internacional al Festival de Cine de Berlín), The Enchantment of Lily Dahl (1996), Yonder (1998), Allò que vaig estimar (2003, Premi de Llibreters del Quebec, Premi Femina Étranger i finalista del Premi Llibreter), A Plea for Eros (2005), Myst...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Els_miratges_de_la_certesa.pdf
Descarregar 420,42 K

Per què llegirEls miratges de la certesa

1

Una nova lectura, des del punt de vista femení, d’un debat antic: la relació entre la ment i el cos. Un assaig apassionant.

2

Prix européen de l’essai Charles Veillon, un premi important de l’àmbit científic que es concedeix des del 1975.

3

«Siri Hustvedt aconsegueix que la relació entre ment i cos ens sorprengui encara més.» Oliver Sacks  

4

Traducció d’Ernest Riera.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 10/03/2021 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7912-7 | Codi: 10271139 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Llibres a l'Abast | Traductor: Ernest Riera Arbussà | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Els miratges de la certesa

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir