Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Francesc Moragas i la Caixa de Pensions (1868-1935)

Alfred Pérez Bastardas

Editorial: Edicions 62
Nombre de pàgines: 999

Sinopsi de Francesc Moragas i la Caixa de Pensions (1868-1935):

Francesc Moragas i la Caixa de Pensions és una biografia del fundador de la Caixa emmarcada dins la història d’aquesta institució financera.

 Francesc Moragas i Barret (1868-1935) va ser un advocat expert en assegurances i previsió social, membre de la Lliga Regionalista, que va aconseguir interessar un nucli de la burgesia catalana per crear una Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, que fos una eina d'harmonització social mitjançant l'hàbit de la previsió social. Nascuda arran de les vagues obreres de 1901 i 1902, la Caixa va introduir-se ràpidament entre la societat catalana gràcies a una estratègia d'expansió de les seves activitats per pobles i ciutats, i una dinàmica obra benèfica, social i cultural. Moragas va ser un home d'una gran consciència social, auster, excel·lent gestor, amb visió de futur i, sobretot, molt innovador. Es va avançar al seu temps a l'hora d'establir les bases de les assegurances socials modernes, que més tard donarien lloc a l'Institut Nacional de Previsió i, indirectament, a l'anomenat estat del benestar. Va dirigir la Caixa de Pensions i la seva Obra Social amb idèntics objectius d'equitat i eficàcia, posant l`èmfasi tant en la necessària fortalesa dels balanços financers com en la importància de repercutir els beneficis per contribuir a crear una societat millor.

Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 10/01/2000 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-4660-0 | Codi: 10028339 | Format: 14,5 x 22,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Biografies i Memòries

Totes les opinions de Francesc Moragas i la Caixa de Pensions (1868-1935)

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir