Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Històries encantades de Catalunya

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA
Nombre de pàgines: 288

Sinopsi de Històries encantades de Catalunya:

Els mites i llegendes del nostre país que cal conèixer.
Sabíeu que un pagès català va matar un drac com ja havia fet sant Jordi? O que un bou i un ase solien ser les bèsties que trobaven les imatges de verges amagades a les muntanyes? I que fa cent anys l'ofici de botxí era hereditari? Qui són i què amaguen les dones d'aigua? Després del mític Serrallonga, quins van ser els darrers bandolers de Catalunya?César Alcalà ha recopilat aquestes i altres llegendes significatives del nostre país i les ha posat al dia a través d'un ampli recull de bruixes, dracs, verges trobades, bandolers i racons màgics que abasten la totalitat de la geografia catalana. Unes històries que han passat de generació en generació i que conformen els mites i les faules de la nostra tradició oral, sovint la més desconeguda. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Històries encantades de Catalunya

César Alcalá (Barcelona, 1965). Historiador, escriptor i periodista, col·labora habitualment a La Razón, Revista del Vallès, Cadena COPE i e-noticies.cat.Entre els seus llibres es troben Checas de Barcelona. El terror y la represión estalinista en Cataluña, (2005), Secretos y mentiras de los Franco (2008), El nens de l'exili (Columna, 2008), Les presons de la República (2009), Todo lo que debe saber sobre los vampiros (2009) o La llista maçòni... Llegir-ne més

Altres llibres de César Alcalá Giménez

Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 12/05/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1067-0 | Codi: 383050 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA

Blog

Històries encantades de Catalunya

En Josep, el pare de l’F.X, ens ha fet la ressenya de les Històries encantades de Catalunya que ha recollit en César Alcalà. Aquí la teniu:

Bé, en aquests moments “jo encara no sé ben bé si sóc viu o mort”. Així comencen Els Pastorets de Folch i Torres. No sé si em desperto d’un son o estic encantat amb totes aquestes Històries Encantades.

Em van les històries curtes, i sempre m’ha agradat molt llegir-ne, doncs sempre n’aprens alguna de nova; en aquest llibre n’hi ha unes quantes.

De segur que en rellegiré alguna de nou, per quan vagi de passeig per algun dels encantats indrets en què es desenvolupen les històries, i així sorprendre els meus acompanyants.

M’acabo de despertar de sobte, travessant El Pont Del Diable de Martorell, portant al damunt La Pedra De L’Encant de la Porxada de Granollers. Al meu voltant, la quitxalla em persegueix, reclamant la pedra: la necessiten els narradors per fer de púlpit per explicar-los contes.

Totes les opinions de Històries encantades de Catalunya

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir