Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Infraestructures d'Estat

Dels incompliments d'Espanya a l'esperança sobiranista

Sinopsi de Infraestructures d'Estat:

Diagnosi de les infraestructures catalanes, dels incompliments de l'Estat espanyol i de la possibilitat de gestionar-les millor amb un Estat propi.

Les infraestructures han constituït des de sempre un dels elements que més han posat de manifest l'actuació discriminatòria de l'Estat espanyol amb relació a Catalunya. Quan des del nostre país s'ha disposat d'autogovern, les obres públiques han estat sempre prioritàries, com va ser el cas de la Mancomunitat, amb els seus plans de carreteres i de telefonia, o de la Generalitat de les últimes dècades, amb la demanda de connectivitat ferroviària amb Europa i la introducció del concepte de l'alta velocitat a la península. El catalanisme polític modern atorga un rol decisiu a les infraestructures en el creixement econòmic i en el benestar social; per tant, això permet parlar-ne en termes d'estructures d'estat.

En ple debat sobre el futur polític de Catalunya, cal analitzar els avantatges de tenir un estat propi per disposar de totes les infraestructures que ara se’ns neguen. Els autors del llibre passen revista a les polítiques sectorials de carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports, aigua, energia i noves tecnologies, tot desgranant les oportunitats que s'albiren per al nostre país.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre els autors de Infraestructures d'Estat

Pere Macias (Olot, 1956) és doctor enginyer de Camins. Va ser alcalde d’Olot, president de la Diputació de Girona i conseller de Medi Ambient i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Actualment és portaveu adjunt de CiU al Congrés de Madrid i presideix el Cercle d’Infraestructures. Entre els seus llibres destaquen Habitatge, temps de canvis, Via ampla, ment estreta, crònica de 150 anys d’aïllament ferroviari (1848-1998) i...

Llegir-ne més

Òscar Oliver procedeix del món de l’arquitectura i el planejament urbanístic, però ha evolucionat cap a la planificació estratègica de les infraestructures i els serveis de transport. Actualment és director comercial de l’empresa pública Aeroports de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Infraestructures d_Estat.pdf
Descarregar 596,26 K

Fitxa tècnica

Data de publicació: 06/11/2014 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-307-0 | Codi: 10095757 | Format: 14 x 21,5 cm. | Tinta: Gràfics i altres en b/n | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: PÒRTIC DÈRIA

Totes les opinions de Infraestructures d'Estat

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir