Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis

Els llibres de L'Óssa Menor (1949-1963)
Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: MIRADA (LIT)
Nombre de pàgines: 336

Sinopsi de Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis:

Les interioritats de la col·lecció de poesia més important de la literatura catalana
D'esperit obert i eclèctic, Josep Pedreira (1917-2003) va fundar, en ple franquisme, la llegendària col·lecció de poesia Els Llibres de l'Óssa Menor. L'editor, amb tenacitat i bon gust, va saber convertir la col·lecció en una plataforma per als poetes més eminents (Riba, Bartra, Pere Quart, Arderiu, Espriu, Leveroni, Vinyoli) i per a les joves promeses (Perucho, Sarsanedas, Blai Bonet, Andrés Estellés, Martí i Pol, Bauçà), que va descobrir i promoure amb la creació d'alguns premis literaris.A través de la correspondència entre l'editor i els poetes -d'una transparència que sovint esborrona-, aquesta història de l'Óssa Menor descobreix tot de vicissituds personals, polítiques i culturals que posen en relleu l'activitat de la resistència antifranquista. Mireia Sopena detalla les interioritats del procés editorial i els matisos de les relacions personals, amb un enfocament atractiu i innovador que contribueix a enriquir l'escassa bibliografia sobre l'edició catalana. Homentage a Josep Pedreira i Els Llibres de l'Óssa Menor, a l'Ateneu Barcelonès (10/07/2012): vídeo .
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis

Mireia Sopena (Barcelona, 1975) és editora. Abans de llicenciar-se en filologia catalana, es va dedicar a la docència i posteriorment va fer de lectora de català a la universitat de París VIII. Des de l'any 1997 treballa al sector editorial. Ha publicat la monografia Editar la memòria. L'etapa resistent de Pòrtic (1963-1976) (2006), així com articles sobre la censura franquista en les edicions catalanes. Amb Josep Lluch, ha coordinat el volum ... Llegir-ne més

Premis

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/12/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-274-1 | Codi: 171571 | Format: 21,5 x 13,2 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: MIRADA (LIT)

Totes les opinions de Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir