Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

La química de les relacions

l'art de construir vincles personals
Editorial: Pòrtic Edicions
Temàtica: Autoajuda | Relacions
Col·lecció: ATRIUM
Nombre de pàgines: 152

Sinopsi de La química de les relacions:

Aprèn l'art de construir vincles personals.
Les relacions personals que funcionen són les que mantenen una balança emocional equilibrada entre les mostres de reconeixement, de gratitud i d'afecte, per una banda, i els retrets i els conflictes per l'altra. Només quan la balança està inclinada cap al cantó bo la relació funciona. Ferran Ramon-Cortés explora els comportaments que fan pesar un plat i un altre i que poden provocar un desequilibri negatiu.Cal tenir en compte que la mateixa actitud no sempre serà rebuda de la mateixa manera per persones diferents o en circumstàncies diverses. Cal, per tant, ser conscients de la importància de tot el que passa entre dues o més persones. Escrit a partir d'històries viscudes, La química de les relacions abraça les nostres relacions en l'àmbit de la família, de l'amistat i de l'entorn laboral.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La química de les relacions

Ferran Ramon-Cortés (Barcelona, 1962) llicenciat en ciències econòmiques i empresarials, consultor i professor de comunicació i escriptor. Els darrers anys ha dedicat a l'estudi de les les relacions interpersonals en l'àmbit laboral. Imparteix seminaris i tallers en universitats i empreses i altres institucions. Col·labora regularment amb diversos mitjans de comunicació, com El País Semanal, Catalunya Ràdio o RAC1.A part de L'illa dels 5 fars,...

Llegir-ne més

Altres llibres de Ferran Ramon-Cortés

Fitxa tècnica

Data de publicació: 17/01/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-238-7 | Codi: 171627 | Format: 14,3 x 21,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: ATRIUM | Sentit de lectura: Occidental

Blog

La química de les relacions, de Ferran Ramon-Cortés

Les relacions entre les persones, ja siguin personals o professionals, no sempre són fàcils. Sovint apareixen conflictes que semblen difícils de resoldre però que en realitat només requereixen una mica d’empatia i capacitat de comunicació per a poder-los resoldre.

En Ferran Ramon-Cortés ens porta una pràctica guia per poder entendre millor el funcionament de les relacions: La química de les relacions. L’art de construir vincles personals. En aquest llibre ens explica que moltes de les coses que fem o diem tenen una influència directa en la relació amb l’altre i, depenent de com, afegeixen plom al cantó dolent de la balança o afegeixen or al cantó bo d’aquesta.

En les relacions no només s’ha de tenir en compte allò que fem o diem, sinó que també cal pensar que l’altre pot no rebre-ho amb la mateixa intenció amb la qual nosaltres ho oferim, de manera que això pot desequilibrar la balança cap a un cantó o un altre i, per tant, provocar un desequilibri que pot esdevenir perillós si aquesta inclinació és cap al costat negatiu.

Amb clars exemples reals sobre situacions que provoquen el moviment d’aquesta balança, l’autor ens ofereix un ventall complet sobre com podem decantar la balança cap el cantó positiu.

“Compartir els sentiments amb els altres és un acte de valor, i si aquests sentiments són positius constitueixen una considerable aportació positiva a la balança emocional”

La química de les relacions, de Ferran Ramon-Cortés

En Xavi és un dels Nosaltres que més ha treballat a nivell de gestió empresarial. És per això que li hem passat La química de les relacions del Ferran Ramon-Cortés perquè ens l’expliqui. Aquí teniu la seva ressenya:

Els del Nosaltresllegim em van passar -en aquell moment vaig pensar que “col·locar”- el llibre del Ferran Ramon-Cortés per la meva experiència en diverses empreses i en la gestió de recursos humans.

La veritat és que, al principi, vaig agafar el llibre amb una mica de mandra i el vaig començar a llegir “per complir” amb l’encàrrec, però a mesura que vaig anar avançant hi vaig trobar coses que vaig trobar realment interessants.

En un entorn laboral (o no tan laboral) és bàsic saber com establir i equilibrar aquestes relacions entre les persones. Com dir les coses que cal dir per aportar-hi valor, treure ferro, crear un entorn que porti a fer la feina ben feta, i sobretot, que les persones que han de fer aquesta feina ben feta estiguin satisfetes d’haver-ho fet amb la gent que els envolta.

Aquest llibre dóna claus sobre com gestionar les relacions perquè aquestes arribin a bon port. Com bé diu l’Eli a la seva ressenya, cal equilibrar la balança entre què volem dir i com volem que l’altre ho rebi.

La química de les relacions no és la “panacea de les relacions”, però sens dubte és una lectura molt i molt útil per a totes aquelles persones que vulguin millorar aquestes relacions. Sigui en una empresa, o no.

Una bona lectura d’estiu per preparar la tornada de les vacances!

Xavi, prenem nota de la teva recomanació!

Totes les opinions de La química de les relacions

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir