Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Les raons dels indignats

Raimundo Viejo Viñas

Editorial: Pòrtic Edicions
Col·lecció: FORA COL·LEC
Nombre de pàgines: 72

Sinopsi de Les raons dels indignats:

El perquè d?una protesta, les noves eines d?organització i participació i les propostes que plantegen
El moviment que ha fet eclosió la primavera del 2011 ha marcat un moment clau de la nostra història recent. Una generació que no va conèixer la dictadura i que no va protagonitzar la Transició ha reclamat la paraula a la seva manera. El 15M marca un abans i un després: abans queda un règim que ha transferit el poder a espais no democràtics de decisió; davant nostre, s'obre la responsabilitat d'un cicle de mobilitzacions que ens sorprèn cada dia, amb errors i encerts. Un cicle que pot transformar i millorar la democràcia o que pot produir un trencament definitiu, de conseqüències imprevisibles. Estem indignats. I hem volgut fer un recull de les raons d'aquesta indignació, perquè el soroll no les oculti.Aquest llibre presenta una anàlisi feta des de dins del moviment, que intenta exposar quines són les raons que ens mouen, quines són les noves eines de participació ciutadana, quines propostes concretes fem i quina alternativa plantegem a la democràcia del passat. 
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/07/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-191-5 | Codi: 171548 | Format: 13,5 x 19,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: FORA COL·LEC

Blog

Les raons dels indignats

En Jordi s’ha llegit Les raons dels indignats i li hem demanat que ens l’expliqui perquè, després d’haver llegit l’Indigneu-vos! i el Comprometeu-vos! de Stéphane Hessel pel Nosaltresllegim, creiem que no hi ha ningú millor per parlar-ne.

Les raons dels indignats és un recull d’opinions de diverses persones, i de diverses disciplines, que formen o han format part del col·lectiu que coneixem com a “Indignats”.

Si us en recordeu i busqueu uns posts enrere, podreu trobar la mare dels ous als posts que vaig fer al Nosaltresllegim amb l’Indigneu-vos! i el Comprometeu-vos! de Stéphane Hessel l’home que, com a mínim, ha posat nom a la primera revolta cívica d’aquest segle XXI.

Però tornant al llibre d’avui, a Les raons dels indignats hi podreu trobar els punts de vista de persones d’aquest moviment i que conformen un ampli espectre: des de l’esquerra més esquerranosa (encara que… millor que ho deixem estar), okupes i activistes, fins a historiadors, llicenciats en dret, etc.

Al cap i a la fi, tot aquest grup de gent ens explica què és per ells aquest moviment, cap a on anirà i quins han estat els punts clau per entendre el seu èxit social. En aquest últim cas, la revolució que s’inicia des de la xarxa social Twitter, la recuperació de les “àgores” -assamblees- als pobles reforçades per internet, i sobretot, la més que dubtosa resposta política a la iniciativa popular de Madrid, Barcelona i altres ciutats.

Només cal tenir en compte un detall important: aquest llibre es va fer una setmana abans dels disturbis prop del Parlament de Catalunya… i ja llavors hi havia certa clarividència del que podia acabar passant.

L’he trobat interessant perquè he pogut conèixer punts de vista d’àmbits que no són els més propers al meu i, a partir d’aquí, entendre que per molt diferents que siguem -o diguem a tothom que som-, tots acabem dient una mica les mateixes coses.

Totes les opinions de Les raons dels indignats

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir