Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

L'R i la Julie

Isaac Marion

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Marina Espasa Sans
Nombre de pàgines: 272

Sinopsi de L'R i la Julie:

«Isaac Marion ha donat vida al personatge romàntic més sorprenent amb qui m?he topat a la vida. No hauria dit mai que un zombi em pogués commoure tant», STEPHENIE MEYER.
L'R és un noi amb una greu crisi existencial: és un zombi. No té cap record, no té identitat i el cor no li batega, però té l'ànima plena de somnis. La seva capacitat per comunicar-se amb el món exterior es limita a emetre síl·labes entretallades, però la seva vida interior és rica, profunda, plena de curiositat i melancolia. Un dia, mentre es menja el cervell d'un adolescent i reviu els seus records, l'R pren una decisió que canviarà no tan sols la seva vida, sinó la dels seus companys zombis: protegir la noia que aquell adolescent estimava, i començar-hi una relació tensa, incòmoda però curiosament tendra. Perquè la Julie és una explosió de colors en el món gris i depriment que envolta l'R, i l'ajudarà a recordar què és el que de veritat ens fa humans.Què en sabeu del món dels zombis? Entreu al nostre Facebook i participeu al test de compatibilitat zombi que us hem preparat! Si el completeu, podreu participar en el sorteig de cinc exemplars de L'R i la Julie. Aquí trobareu les bases legals de sorteig. Teniu fins el 18 de desembre de 2011. Bona sort! 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Fitxa tècnica

Data de publicació: 10/11/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-746-6 | Codi: 174729 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA | Traductor: Marina Espasa Sans

Blog

L'R i la Julie, d'Isaac Marion

Imagineu que sou immortals. Imagineu que teniu totes les necessitats cobertes. Imagineu que no emmalaltiu ni patiu per res ni ningú. Tampoc recordeu el vostre nom: amb sort, només us en queda la inicial. No teniu objectius ni anhels, tan sols temps. Temps que dediqueu a vagarejar, grunyint i remugant. Parlar? Frases curtes, de paraules simples i entretallades (com el Kúbiac de L’imperdible Parker Lewis). Imagineu que només heu de menjar persones, de tant en tant. Felicitats, ja sou zombis.

Això és el que li passa a l’R. És un zombie, però com diu ell mateix a la primera frase del llibre: “sóc mort, però tampoc no n’hi ha per a tant”. En primera persona, ens explica la seva existència: viu en un aeroport, amb els altres zombis, i de tant en tant, surten a caçar(-nos) a la ciutat. A mida que avancen les pàgines, però, veiem que potser no tots els zombis són iguals, ja que l’R té curiositat, a diferència d’altres. Aquesta curiositat és la que el fa que no es mengi la Julie i, a més, eviti que se la mengin els altres. Bé, això i el fet de menjar-se el cervell del Perry, el xicot de la Julie.

A partir d’aquí, comença a veure records d’en Perry, i a somniar, i a parlar-hi en somnis. Aquestes converses amb el Perry, alguna cosa que ja devia ser dins de l’R, i la Julie (sobretot la Julie), fan que l’R canviï. A partir d’aquest canvi, l’R i la Julie decideixen que salvaran el món. No saben com, però ho descobriran mentre ho intenten. Tenen l’oposició del món sencer: de morts que es mouen i de vius que sobreviuen, que estan perduts dins d’un bucle infinit, on uns viuen perquè els altres se’ls mengin. I tots, tan morts com vius, creuen que això no canviarà, que sempre serà així. Però clar, quan res canvia, tot és estàtic… és com si estigués mort. Però l’esperança i la voluntat de la Julie i de l’R, una viva i un mort, potser faran que canviïn d’opinió.

Una vegada llegit (i gaudit) aquest llibre, em pregunto de què tracta. I crec que tracta sobre el sentit de la vida. Sobre què ens mou a nosaltres (que estem tots vius): els anhels, les il·lusions… Les coses que ens fan llevar-nos, dia a dia, i ens separen (lleugerament) dels zombis, que només vagaregen, grunyint i remugant. I he decidit que prefereixo ser viu que no pas ser zombi, també perquè han perdut la capacitat de llegir… i no voldria haver-me perdut aquest llibre.

Totes les opinions de L'R i la Julie

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir