Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Passar comptes

Oriol Bohigas

Editorial: Edicions 62
Nombre de pàgines: 160

Sinopsi de Passar comptes:

Un nou volum de les memòries d'Oriol Bohigas
Sota el lema «Dietari de records», l'any 1989 Oriol Bohigas va iniciar la publicació de les seves memòries. Combat d'incerteses (1989), el primer volum d'aquestes particulars memòries, estava dedicat sobretot a la infantesa i la joventut. Dit o fet (1992), el segon, comprenia l'època de maduresa, des dels anys cinquanta fins als noranta. Amb la publicació del llibre que el lector té a les mans, Passar comptes, Bohigas, destacat referent progressista, reprèn vint anys després la seva vocació memorialista.Escrit i presentat com un dietari, Passar comptes cobreix l'interessant i convuls període que abraça des de mitjan 2007 fins a mitjan 2011. Amb el seu estil contundent i directe, l'autor descriu i comenta de manera incisiva i crítica la realitat social, política i cultural dels darrers anys. Configurat per una sèrie d'entradetes diàries curtes, algunes tan expressivament titulades com «La Biennale, ni carn ni peix» o «Catalunya maltractada i, potser, mal gestionada», Passar comptes aporta elements sòlids de reflexió per al debat cultural i urbanístic i per a la valoració de la situació de la política catalana actual. 
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/05/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6883-1 | Codi: 387507 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: Biografies i Memòries

Blog

Passar comptes. Dietari de records III

L’any 1989, l’il·lustre arquitecte Oriol Bohigas va iniciar la publicació de les seves memòries en un dietari de records on Combat d’incerteses (1989) era el primer volum, centrat en la seva infantesa i joventut. Més tard va publicar el segon volum que comprenia la seva maduresa: Dit i fet (1992). I finalment, aquest any publica Passar comptes, la novel·la que ens ocupa i que abraça el període que comprèn des de mitjans de 2007 fins a mitjans de 2011.

Narrat, doncs, en forma de dietari, el Sr. Bohigas ens relata de forma crítica i minuciosa la realitat social, cultural i política d’aquests anys en què la crisi i el poder polític colpegen una Catalunya de canvis. Amb un estil directe i contundent en forma d’entrades diàries, ens endinsem en el seu dia a dia per observar les modificacions urbanístiques, culturals i les decisions polítiques que marquen el nostre país.

Aquest dietari està carregat d’opinions personals sense pors a retrets; opinions que a vegades manquen en aquesta societat on expressar-se obertament cada cop costa més. El Sr. Bohigas doncs, expressa allò que sent en veure tot el que l’envolta, i tot i que, sent sincera, a mi els diaris no em fan gaire el pes, s’ha de reconèixer la qualitat d’una obra que diu exactament allò que vol dir.

El recorregut, doncs, per aquest període d’anys, resulta indubtablement interessant, combinant aspectes de diversos àmbits amb el dia a dia personal d’un home que va ser clau amb la seva contribució en els Jocs Olímpics de 1992, sobretot en la recuperació de la façana marítima de la ciutat, o amb la construcció de la nostra estimada Vila Olímpica, entre d’altres molts projectes.

Totes les opinions de Passar comptes

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir