Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Poemes de l'Alquimista

Una selecció
Editorial: Educaula62
Temàtica: Poesia
Col·lecció: Educació 62
Nombre de pàgines: 160

Sinopsi de Poemes de l'Alquimista:

Antologia poètica de Josep Palau i Fabre per celebrar el seu centenari.
Tria, estudi introductori i propostes de treball de Tomàs Nofre.

Poemes de l’Alquimista és el títol amb el qual Josep Palau i Fabre va denominar la seva aventura poètica, una de les més fascinants de la literatura catalana del segle xx.

Aplega, en realitat, cinc llibres: L’aprenent de poeta, L’alienat, Càncer, Fragments del laberint i Atzucac. Publicat per primera vegada —clandestinament— el 1952, Poemes de l’Alquimista ha estat una obra viva que ha aconseguit atreure un tipus de lector capaç de deixar-se seduir per una poesia feta amb passió i amb certa dosi de risc. Josep Palau i Fabre concep la poesia «no com un fi en ella mateixa, sinó com un mitjà d’exploració, d’experimentació»: aquesta és la significació primera de l’alquímia poètica palaufabriana.

Aquesta edició presenta una àmplia selecció de tot el que configura els Poemes de l’Alquimista. Inclou un estudi introductori i unes propostes didàctiques a cura de Tomàs Nofre, professor de literatura a Aula Escola Europea i estudiós de l’obra de Palau i Fabre.

Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Poemes de l'Alquimista

Josep Palau i Fabre (Barcelona, 1917-2008) ha estat una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps. Gràcies a la seva relació amb autors com Federico García Lorca, Antonin Artaud, Octavio Paz i molts d'altres, va saber connectar la cultura catalana amb els corrents literaris i artístics més importants del segle XX. Palau i Fabre va ser poeta, dramaturg, contista i assagista, sempre amb una veu personal i amb una ob... Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Poemes de l-Alquimista TRIPA.pdf
Descarregar 625,1 K

Per què llegirPoemes de l'Alquimista

1

Palau i Fabre és, per la seva ambició intel·lectual i per la seva obra, un autor de primera línia de la cultura catalana del nostre temps.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 20/09/2017 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-15954-45-3 | Codi: 10190431 | Format: 12,5 x 19 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: Educació 62 | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Poemes de l'Alquimista

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir