Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre Riba

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: B.L.
Nombre de pàgines: 352

Sinopsi de Sobre Riba:

Carles Miralles, filòleg, crític literari, poeta, traductor i hel·lenista eminent, aborda en aquest volum l'obra de Carles Riba, la vocació humanista del qual és indestriable de la seva activitat com a filòleg, crític literari i traductor, entre d'altres llengües, del grec. Sobre Riba és un compendi de gairebé tots els textos de Miralles sobre Riba escrits des del 1971 i publicats en diversos mitjans. La primera part conté, en ordre bàsicament cronològic, diversos «Estudis, lectures i notes», entre els quals aproximacions al Riba crític, al Riba traductor, a la petja dels grecs en la seva producció poètica, a l'obra ribiana escrita a l'exili, al Riba humanista. La segona part consisteix en la publicació, íntegra i sense cap modificació, de «Lectura de les 'Elegies de Bierville'» (Premi Josep Carner de l'IEC del 1980), publicada per primer cop el 1979 i actualment exhaurida. En la tercera part de la «Lectura...», Miralles, empès per la voluntat de fondre poesia i món, reflexiona sobre la crisi de l'humanisme i la incerta posteritat dels versos de Riba. Malgrat l'escassa freqüentació de la poesia de Riba per part dels lectors catalans, la lúcida aportació de Miralles continua vigent, en la mesura que l'obra de Riba, potser l'home de lletres més important del segle XX català, no té caducitat. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Sobre Riba

Carles Miralles (Barcelona, 1944), de reconeguda competència com a hel·lenista i estudiós de la literatura, és també un poeta d'una trajectòria singular i rellevant. Es va donar a conèixer gràcies als premis Amadeu Oller (1965) i Salvat-Papasseit (1967), i es va consolidar en el panorama literari amb volums com Camí dels arbres i de tu. Per fi la tortuga (1981), La mà de l'arquer (1991) i La ciutat dels plàtans (1995). Tota la seva producció d... Llegir-ne més

Altres llibres de Carles Miralles

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/10/2007 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-8437-993-5 | Codi: 10024576 | Format: 13,2 x 13,2 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: B.L.

Totes les opinions de Sobre Riba

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir