Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Un armari ple d'ombra

Traductor: Tina Vallès
Nombre de pàgines: 192

Sinopsi de Un armari ple d'ombra:

Després de la mort de la mare, Antonio Gamoneda obre la porta d'un armari el contingut del qual romania envoltat d'ombra i no podia ser vist ni conegut per ningú que no fos ella. El resultat és el relat commovedor d'una infantesa viscuda en els anys més foscos de la història recent d'Espanya: des de l'esclat de la Guerra Civil espanyola fins al dia abans de fer catorze anys. El pare, periodista i poeta, va morir l'any després de néixer ell i, ben aviat, la mare va decidir traslladar-se d'Oviedo a Lleó. Allà van viure aquest període, amb la precarietat extrema d'una família sense recursos: les humiliacions que imposava la pobresa, el seu pas per l'escola dels frares agustins (gens innocents d'abusos i perversions), i la cruenta repressió durant la guerra i la postguerra.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Un armari ple d'ombra

Guanyador del Premi Cervantes 2006, Antonio Gamoneda va aprendre a escriure tot sol, llegint Otra más alta vida, el llibre del seu pare, poeta modernista amb el mateix nom. La mort del pare el va lligar emocionalment a la mare, protagonista de la major part de la seva poesia. Intel·lectual antifranquista, de la resistència, va patir la censura del règim fins a la mort de Franco. Des d'aleshores, ha publicat llibres de poemes, assajos i nombros... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 16/06/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-727-5 | Codi: 174562 | Format: 21,5 x 14 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: BIBLIOTECA UNIVERSAL EMPURIES | Traductor: Tina Vallès

Blog

Un armari ple d'ombra

Aquest llibre fa de mal situar pel que fa al gènere. No és una novel·la, no és una autobiografia, no acaben de ser ben bé unes memòries, ni tampoc una crònica: és una barreja de tot això.

L’autor, utilitzant el desencant, el desencís, una apatia sàviament controlada, ens explica els primers 14 anys de la seva vida, des del naixement, fins als primers anys de l’adolescència.

El que passa és que és altament verídic. El seu pare, poeta, bohemi, addicte a la morfina, va morir just un any després del seu naixement, deixant-li un llibre de poemes, Otra más alta vida, amb el qual ell va aprendre a llegir tot sol i, alhora, a desenvolupar la seva vessant poètica.

Els malsons que va ocasionar la Guerra Civil a la ciutat de Lleó van trigar més que a bona part de la resta d’Espanya a fer-se evidents. Tenien una espècie de “calma chica” basada en la por, el terror… en fi, les coses de sempre, però tot i així van tenir una mena de temps per aprendre a patir.

Totes les opinions de Un armari ple d'ombra

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir