Grup62

Premi Proa

El premi Proa, atorgat per Edicions Proa, va ser creat l'any 2019 amb la intenció d’estimular les nostres lletres.

2021
Guanyadora
Comprar
El país de l'altra riba

III Premi Proa de Novel·la

Un avió alemany que ve de bombardejar la costa nord d’Àfrica cau a l’Illa de l’Aire, al sud-est de Menorca. Alhora, a la ciutat d’Alger, l’Alfred Gold i el seu net Daniel, jueus que han travessat França fugint dels nazis, obren una sastreria. La visita d’un elegant colon francès, Michel Bisset, que regenta el restaurant més luxós de la capital algeriana, el Cafè de París, els obre una esperança. Al restaurant, el jove Daniel Gold coneix l’Omar, un excombatent de les tropes franceses, i la Isabel, una noia provinent de Fort de l’Eau, població de la badia d’Alger fundada i habitada per menorquins. Cinquanta anys més tard, als carrers de Barcelona, la Marta i la Hanna, inicien una relació amorosa en què pesen els secrets i la memòria familiar de l’una i de l’altra. L’encreuament de les dues històries confegeix un tapís que mostra, entre violents episodis col·lectius, unes vides que s’aferren a l’amor i a la solidaritat.

Història

Des de la seva fundació, Edicions Proa ha tingut un doble compromís amb les nostres lletres: incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la nostra llengua. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser una referència per als lectors durant dècades. Ara, amb el propòsit de continuar impulsant la literatura catalana, es convoca el Premi Proa a la millor novel·la inèdita.


"Fa trenta-cinc anys que Proa és la meva editorial. Una editorial històrica. Per celebrar que s’acosta a la condició de centenària, Edicions Proa fa aparèixer el Premi Proa de novel·la.
Llarga vida al premi.
Llarga vida a Proa."

Jaume Cabré
Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Llegir-ne més

Bases

Descarregar 1,39 M