Grup62

Premi Proa

El premi Proa, atorgat per Edicions Proa, va ser creat l'any 2019 amb la intenció d’estimular les nostres lletres.

2023
Guanyadora
Les cendres a la piscina

«Quan ens pensàvem que ja havíem cremat més del compte el gènere de l’autoficció, Gost aconsegueix recuperar-lo d’una manera elegant, com una picada d’ullet cap a la seva família—i cap a la seva història.» Mateu Sagarra, El Núvol

Les cendres a la piscina és un relat ple de color i d’ironia sobre una família mallorquina que gira al voltant de la figura del patriarca, en Sebastià, que passa de fer de pagès a enriquir-se construint hotels per als turistes. La seva vida conjugal i familiar està puntejada per tres dones de tarannà i orígens ben diferents: na Catalina, na Mercedes i la inesperada Leidi, que subratllen l’ascens i la caiguda del protagonista en un món que gira molt de pressa. Amb els anys, paraules com èxit, diners, feina, amor, sexe i família han pres significats que desconeixia. Darrere d’aquest fris familiar, el lector hi endevina la mirada curiosa i sovint àcida d’algú molt jove que pretén comprendre unes vides fugisseres.

Història

Des de la seva fundació, Edicions Proa ha tingut un doble compromís amb les nostres lletres: incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la nostra llengua. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser una referència per als lectors durant dècades. Ara, amb el propòsit de continuar impulsant la literatura catalana, es convoca el Premi Proa a la millor novel·la inèdita.


"Fa trenta-cinc anys que Proa és la meva editorial. Una editorial històrica. Per celebrar que s’acosta a la condició de centenària, Edicions Proa fa aparèixer el Premi Proa de novel·la.
Llarga vida al premi.
Llarga vida a Proa."

Jaume Cabré
Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Llegir-ne més

Bases

Descarregar 1,39 M