Grup62

Premi Proa

El premi Proa, atorgat per Edicions Proa, va ser creat l'any 2019 amb la intenció d’estimular les nostres lletres.

2020
Guanyador
La casa de foc

Una nit d’hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l’encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La seva família és l’eix al voltant del qual giren totes les vides de la vall del Ser. “Aquesta nena es perdrà”, diu el seu avi, un home que té el do de trobar aigua sota terra i de donar ordres sense obrir la boca. Per esbrinar què vol dir perdre’s, haurem de recórrer els camins que uneixen les cases i les vivències dels habitants d’una vall on tothom hi arriba fugint d’alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se’n. El foraster busca les històries soterrades com un saurí les vetes d’aigua, i es va fent un retrat de la vall i de la seva gent, del temps i del país, dels seus mites i d’ell mateix.  Som al centre del món i de la història. La casa de foc és una obra enganxada a la realitat i a la màgia, una novel·la que busca i que troba, una història que recorre el nostre present i que ens parla del futur, un llibre que cal llegir.

Història

Des de la seva fundació, Edicions Proa ha tingut un doble compromís amb les nostres lletres: incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la nostra llengua. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser una referència per als lectors durant dècades. Ara, amb el propòsit de continuar impulsant la literatura catalana, es convoca el Premi Proa a la millor novel·la inèdita.


"Fa trenta-cinc anys que Proa és la meva editorial. Una editorial històrica. Per celebrar que s’acosta a la condició de centenària, Edicions Proa fa aparèixer el Premi Proa de novel·la.
Llarga vida al premi.
Llarga vida a Proa."

Jaume Cabré
Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Llegir-ne més

Bases

Descarregar 788,97 K