Grup62

Premi Proa

El premi Proa, atorgat per Edicions Proa, va ser creat l'any 2019 amb la intenció d’estimular les nostres lletres.

2022
Guanyador
Mater

En la nova societat que descriu Mater, la gestació es du a terme fora del cos femení. Per això, quan Zoe descobreix amb sorpresa que està embarassada, decideix fugir i endinsar-se amb un company en els boscos, on encara sobreviuen petites colònies humanes, amagades i  perseguides, que es mantenen al marge dels progressos científics. El contrast entre els dos mons és pertorbador. Martí Dominguez, en aquesta apassionant aventura vital, planteja els interrogants centrals de la naturalesa humana i entona un cant a la maternitat com a gran origen de tot.

Història

Des de la seva fundació, Edicions Proa ha tingut un doble compromís amb les nostres lletres: incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la nostra llengua. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser una referència per als lectors durant dècades. Ara, amb el propòsit de continuar impulsant la literatura catalana, es convoca el Premi Proa a la millor novel·la inèdita.


"Fa trenta-cinc anys que Proa és la meva editorial. Una editorial històrica. Per celebrar que s’acosta a la condició de centenària, Edicions Proa fa aparèixer el Premi Proa de novel·la.
Llarga vida al premi.
Llarga vida a Proa."

Jaume Cabré
Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Llegir-ne més

Bases

Descarregar 1,39 M