Grup62

Entrem de ple en una de les èpoques més màgiques de l’any: les festes de Nadal! Regals, àpats, torrons, neules i temps per compartir amb la família. Què millor que fer-ho amb un bon llibre a les mans?

La manera perfecta d’acostar als infants les tradicions i els costums nadalencs és explicant-los un conte. I per sort, en català podem trobar molts llibres il·lustrats que permetran als més joves de la casa endinsar-se en el Nadal d’una forma divertida i amena. I encara ho serà més si ho fan acompanyats dels pares, germans o tiets.

Si no sabeu per quin conte començar, en aquest article us proposem quatre contes de Nadal que tota família amb criatures hauria de conèixer.

Osset Siset. El meu primer llibre d'adhesius. Bon Nadal!

L’Osset Siset és un dels personatges més estimats pel públic infantil. Creat per Benji Davies, aquest simpàtic osset és protagonista de molts llibres, inclòs el que us proposem ara, dedicat al Nadal. Es tracta d’un encantador llibre d'adhesius amb què els menuts podran celebrar les festes de Nadal a la seva manera. Amb un escenari nevat, rens juganers i una dosi de màgia, aquest llibre convida els més petits a viure tota una aventura nadalenca al costat de l’Osset Siset.

Amb adhesius ben grans, perfectes per a infants de dos anys, la història consisteix buscar els personatges i objectes que falten i col·locar-los amb cura en les escenes corresponents. Els infants podran acompanyar l'Osset Siset mentre es diverteix a les muntanyes, esquiant i patinant sobre gel amb els seus amics, i després viatjar fins al pol Nord per ajudar el Pare Noel a repartir alegries i regals. T’uniràs a aquesta missió nadalenca?

Cançons de Nadal. Llibre musical

De l’autora Katie Cotton i amb les il·lustracions d’Amy Adele, aquest llibre ens proposa una fantàstica experiència nadalenca a ritme de la música tradicional d’aquestes dates. El llibre ofereix una selecció de vuit cançons nadalenques clàssiques que transformen cada pàgina en una simfonia d'alegria i tradició.

Melodies tan populars com «O Christmas Tree», «Jingle Bells» i «Silent Night» es presenten amb una partitura clara i les lletres originals, convidant els lectors a seguir les cançons amb instruments. Una manera perfecta d’animar els petits músics a participar de les festes i els llibres.

A més, el conte inclou preciosos dibuixos plens de detalls com les garlandes dels carrers o les sabatilles dels ratolins. La història rimada que acompanya les imatges transporta els lectors a un poblet màgic on una família de ratolins celebra el Nadal. Què millor que compartir amb ells aquesta celebració?

El llibre de l'Advent

A continuació us presentem un llibre amb solapes que anima els menuts a participar en tota mena d’activitats relacionades amb el Nadal. Una idea fantàstica per compartir moments especials amb la família durant les festes.

Amb unes il·lustracions precioses, plenes de detalls, aquest conte convida els petits de la casa a fer una descoberta cada dia, seguint la tradició del calendari d’advent. Així, fins el 24 de desembre els lectors menuts poden anar aprenent coses sobre les tradicions d’aquestes dates mentre viuen tot un procés de descoberta.

El conte explica la història d'un grup de cosins que preparen el Nadal amb il·lusió i afecte. Recomanat per a nens a partir de tres anys, aquesta és una proposta perfecta per fer el compte enrere cap al Nadal.

Fum, fum, fum

De la mà de Roser Argemí, aquest recull il·lustrat per Noemí Fernández presenta els millors contes tradicionals catalans relacionats amb el Nadal.

El fil conductor del conte són els pastors que, asseguts al voltant del foc, reben la visita d’un àngel que anuncia el naixement de Jesús. Aquest relat, presentat amb senzillesa, ressalta els valors essencials del Nadal: la humilitat i la generositat. Els pastors, guiats per una estrella, es comprometen a portar regals a Jesús tot cantant pel camí.

Fum, Fum, Fum dona una nova vida als relats tradicionals catalans i acosta els costums nadalencs als més petits de casa.

Amb tots aquests contes, els petits, però també els adults, podran viure d’una altra manera les festes de Nadal. Quin conte llegireu en família aquestes festes?

Valora aquest article