Grup62

La lectura ens aporta moltes, moltíssimes satisfaccions. Però té un sol inconvenient: l’espai. A mesura que anem comprant i llegint llibres, els prestatges es van omplint i arriba un moment en prendre una decisió: o ens canviem a un pis més gran, o donem alguns llibres i fem espai per renovar la biblioteca 

Però és que, a més a més, donar llibres és una manera d'ajudar als altres. Si portes els teus llibres a biblioteques, escoles, organitzacions benèfiques o altres llocs, estàs oferint a altres persones l'oportunitat de gaudir de la lectura i accedir al coneixement. Així també estaràs contribuint a fomentar la lectura a la teva comunitat, ja que aquests llibres poden arribar a mans de persones que, d'una altra manera, no hi tindrien accés, especialment les que no es poden permetre comprar llibres nous.

Per no parlar, per descomptat, del reciclatge. Si els llibres que ja no llegeixes es troben en bon estat, donar-los és una forma ecològica de reciclar-los i donar-los una nova vida.

Per tot això, avui et volem animar a donar una segona vida als teus llibres. Saps quins passos has de seguir? Et preguntes on pots donar els teus llibres antics? T’oferim una guia per fer-ho correctament.
 

Passos per donar els teus llibres

Recopila els teus llibres: Busca per tota la casa i agafa tots els llibres que ja no vols o necessites. És important que els llibres estiguin en bones condicions i que no estiguin trencats o bruts.

Decideix on vols donar els llibres: Hi ha moltes opcions per donar llibres. Pots optar per donar-los a una biblioteca, una botiga de segona mà, una organització benèfica o una organització sense ànim de lucre. A Barcelona i moltes altres ciutats catalanes pots trobar llibreries especialitzades en llibres i objectes de segona mà que poden estar interessades en la teva col·lecció.

Investiga les opcions de donació: Abans de triar on portar els teus llibres, investiga les diferents opcions a la teva zona. Pregunta a les biblioteques locals, botigues de segona mà i organitzacions benèfiques si accepten donacions de llibres i quines són les seves polítiques.

Prepara els llibres per a la donació: Assegura't que els llibres estiguin nets i en bon estat. Es recomana que els agrupis per categories per fer més fàcil el procés de donació. Si vols, també pots embolicar els llibres per protegir-los durant el transport.

Porta els llibres a la teva destinació de donació: Una vegada que hagis triat on donar els llibres, porta'ls al lloc. Si has triat una organització benèfica, pregunta si poden donar-te un rebut per la teva donació, que podràs utilitzar com a deducció d'impostos.

Valora altres opcions: Si no acabes de trobar un lloc per donar els teus llibres, pots valorar altres opcions originals, com per exemple, com muntar una paradeta per vendre’ls o anunciar els teus llibres online. També pots fer un intercanvi de llibres amb amics o veïns o participar en un bookcrossing.

Ja veus que tens moltes opcions i fórmules per trobar als teus llibres una nova llar i nous lectors que els puguin seguir gaudint com tu. 

Valora aquest article