Grup62

Llegir ens obre les portes a un món de coneixements i imaginació, a més de ser un dels grans plaers de la vida. Per això és tan important acostar les criatures als llibres i a la lectura des de ben petites. No obstant això, per a molts nens i nenes, les dificultats de comprensió lectora es converteixen en un obstacle que pot arribar a limitar el seu interès i la seva progressió en aquesta habilitat. És aquí on entra en joc el concepte de la lectura fàcil, un sistema que simplifica el text i ajuda a comprendre’l millor. 

Ajudar els joves lectors a comprendre el que llegeixen és essencial per al seu desenvolupament literari i cognitiu. Hi ha diversos factors que ajudaran a motivar els menuts a llegir, i un d’aquests passa per la lectura fàcil. Triar lectures adaptades a les diferents edats dels lectors farà que aquest procés sigui més amable i gratificant.   

A continuació us presentem una selecció de contes de fàcil comprensió que poden marcar una diferència significativa en el desenvolupament de les habilitats lectores dels més petits. 

Aprèn a llegir amb Les Fantasticotes 1. La Vera i la sorpresa de la peixera 

Les Fantasticotes és una sèrie de llibres creats per Laura Vila per captar l'atenció dels més petits i ajudar-los a desenvolupar les habilitats de lectura de manera amena i entretinguda. En el primer volum de la sèrie coneixem la Vera, una nena inquieta que sembla avorrir-se. Però les coses canviaran ràpidament quan l'avi decideix preparar-li una sorpresa.  

Aquests contes estan pensats per als lectors més petits. Les frases rimades que acompanyen la història converteixen la lectura en una experiència agradable i divertida. La lletra majúscula facilita l'aprenentatge, ja que els nens i les nenes es familiaritzen amb la lectura de forma gradual i efectiva. A més, l’ús d’un vocabulari senzill ajuda al desenvolupament cognitiu dels petits lectors. 

A més, les històries de les Fantasticotes també promouen valors importants com el respecte i l'amor pels animals. Les curiositats sobre mascotes que trobareu en aquests llibres desperten la curiositat dels infants i els ensenyen a cuidar i estimar els seus animals de companyia.  

El Club Arc de Sant Martí 1. La missió de l'Iris 

Una altra sèrie de contes per ajudar els menuts a entrar en la lectura sense traumes és la d’El Club Arc de Sant Martí, d’Ana Galán. És una proposta perfecta per als infants que comencen a llegir sols.  La història es ideal per als lectors i lectores que progressen cap a l'autonomia lectora, però que encara no estan del tot preparats per abordar llibres més complexos. 

La història ens presenta l'Iris, la nimfa de l'arc de Sant Martí, que decideix viatjar al món dels humans. Allà, coneix la Marina, a qui vol ajudar a trobar la seva gata perduda. Però, com és d'esperar, quan es tracta de nimfes i aventures, tot pren un caire inesperat. 

Les excursions d'en Titó 

Aquest llibre recull les emocionants aventures d'en Titó, el protagonista del programa infantil de gran èxit de TV3, i les presenta en format llibre de cartró i en majúscula, ideal per als més petits de la casa. 

En aquesta encantadora col·lecció, els nens i les nenes podran seguir les emocionants exploracions d'en Titó i en John C. mentre descobreixen noves experiències i aprenen sobre el món que els envolta. Tota una finestra a l'aventura i al coneixement que ofereix als joves lectors una oportunitat emocionant de viure viatges virtuals a través de les pàgines d'un llibre. 

Els nens i les nenes podran gaudir de la història mentre aprenen, gràcies al format del llibre, que busca ser comprensible i accessible per a qui està començant el seu camí cap a la lectura. 

Minitwins 

La periodista Elisenda Roca ha creat una entranyable saga, juntament amb la il·lustradora Cuchu, que transporta els petits lectors a un món màgic i encantador on la natura i els animals tenen un paper fonamental. Aquesta història segueix les peripècies de la Lila i el Tom, dos bessons de sis anys que, després d'ingerir una herba misteriosa, es tornen diminuts i adquireixen l’habilitat de comunicar-se amb els animals del bosc. 

El llibre converteix els nens en veritables guardians de la natura, els connecta amb el món natural i transmet valors de respecte al medi ambient. A més, els lectors viuran un viatge ple d'aventures emocionants i inesperades que els entretindran d’allò més.  

El conte està escrit en majúscula per afavorir la lectura fàcil i la comprensió, de manera que és un llibre perfecte per encomanar als petits aquest plaer.  

Drila Cocodrila 1. Fer anar la closca 

Us presentem una col·lecció de còmics en lletra majúscula que encantarà tant a infants com a als pares i els mestres que busquen una manera emocionant d'introduir els petits lectors al món de la lectura. 

La història segueix les aventures de la Drila i els seus amics Mapi, Cuc i les Ovelles, en un lloc especial anomenat Pratverd. Allà tenen lloc una sèrie d’aventures que enganxaran els més petits. 

El format còmic, amb quatre vinyetes a cada pàgina i poc text, permet als nens i les nenes passar de pàgina amb rapidesa i entrar a la història amb una trama i un sentit de l’humor ajustats al seu nivell.  

Les il·lustracions complementen la lectura, ja que aporten als petits lectors molt detall i els conviden a explorar i descobrir nous elements a cada lectura.  

Aquestes cinc propostes de lectura fàcil per als infants són perfectes per començar a formar els grans lectors del futur. 

Valora aquest article