Grup62

T’agradaria que Juliana Canet et recomanés la teva pròxima lectura? Doncs no tan sols farà això. La popular influencer i creadora de continguts a les xarxes és la directora d’una nova col·lecció dins l’editorial Columna, batejada com a Brunzits, que neix per oferir una selecció literària adreçada als joves.

La col·lecció es presenta com una oportunitat perquè els joves trobin històries que ressonin amb les seves experiències i preocupacions. Amb aquesta iniciativa, Juliana Canet i Columna posen l'accent en la diversitat de veus i en la representació dels joves en la literatura catalana contemporània.

Brunzits vol ser un espai que doni veu a aquells autors que «sonen de fons», com ha expressat Canet mateix, però que encara no han trobat l’oportunitat de fer sentir la seva veu.

A més, Brunzits publicarà obres que parlin d’aquells temes que preocupen especialment les noves generacions. En concret, la col·lecció tocarà temes com el procés de fer-se gran, el sentiment de pertinença, les passions personals, el feminisme, els orígens, la salut mental, les relacions interpersonals i la vocació. Aquests temes tenen un impacte directe en les generacions actuals, que sovint no se senten prou representades en la literatura.

Els primers llibres de Brunzits

La col·lecció s’ha estrenat amb la novel·la Fusta i resina, d’Ofèlia Carbonell, un llibre intimista i personal en què la protagonista s'enfronta a la decisió de seguir o no seguir la seva passió per la música i el món de la interpretació.

La protagonista és una violinista que acaba de graduar-se i rep una proposta inesperada. Mentre passeja per Barcelona de nit, gaudeix de cerveses amb els seus amics i evita els turistes, es pregunta si és prou bona per viure de la seva passió i s’estima prou la música per sacrificar-se per ella.

El llibre captura moments íntims de la protagonista mentre toca el violí i es planteja interrogants sobre el talent, la dedicació i els sacrificis que cal fer per seguir els somnis.

El pròxim llançament serà Un far a tres minuts de casa, d’Òmnia l'Bakkali, un llibre que explora el conflicte de sentir-se foraster en la teva terra per part d'una jove que vol superar aquesta sensació. Després de viure en un poble-ciutat desconegut amb els seus pares, la protagonista finalment torna a la gran ciutat on ha crescut. Al mateix temps, acaba els seus estudis i ha d'enfrontar-se a les decisions sobre el seu futur i la seva identitat.

La incertesa del que vindrà i el desig d'independència, juntament amb la por de cometre errors, porten la protagonista a reflexionar sobre el futur i qüestionar-se el present. A través d'aquest recorregut, explora les seves ambicions personals, el món laboral, la família i el descobriment d'un entorn que sembla enemistat amb els seus orígens.

Amb aquesta novel·la, Brunzits continua l’aposta per descobrir nous talents i donar-los l'oportunitat de compartir les seves històries.

Valora aquest article