Grup62

Els llibres de lectures per al cicle inicial són una eina fonamental per a l'aprenentatge de la lectura entre els infants que comencen a llegir. 

Aquest tipus de llibres estan dissenyats pensant en els nens i nenes d’aquesta edat: presenten històries senzilles i il·lustracions atractives que ajuden a captar l'atenció dels més petits. A més, fan servir un vocabulari senzill i lletra lligada o de pal fàcil de llegir per als lectors més jovenets, que amb aquests llibres, poden començar a gaudir del plaer lector de forma autònoma. 

A continuació, us recomanem tres lectures de cicle inicial per facilitar l’aprenentatge lector i alimentar entre els més petits de casa el plaer de la lectura. 

Fantasticotes 1 i 2

Les FantastiCotes és una sèrie de llibres que permet als menuts aprendre a llegir de forma divertida i entretinguda. Amb l'ús de frases rimades, lletra majúscula i un vocabulari senzill, els menuts podran desenvolupar les seves habilitats de lectura mentre s'endinsen en aventures fascinants protagonitzades per nens i nenes com ells. 

A més, els llibres també incorporen dades curioses sobre animals que fomenten el respecte i l'amor per les mascotes.  

Aquesta col·lecció és ideal per animar als nens i nenes a partir de 5 anys a llegir sols. Podran aprendre a llegir en lletra majúscula i seguir desenvolupant les seves habilitats lectores. No hi ha millor manera d'animar als més petits a llegir que amb una sèrie de llibres que els mantingui engrescats i motivats.

De mica en mica. Contes tradicionals per a primers lectors 

Res millor per aprendre a llegir que els contes tradicionals que s’han explicat tota la vida. En aquest recull a càrrec de Noemí Fernández, amb precioses il·lustracions de Roser Argemí, hi trobaràs històries i cançons tan populars com En Patufet, el Gegant del Pi, Sol Solet o La Masovera, i contes sobre el Tió, el Carnestoltes i altres festes populars. 

Tots son contes i cançons que formen part de la cultura tradicional catalana, presentats en lletra de pal i lletra lligada, de manera que tots els petits lectors puguin llegir-los i desenvolupar la seva capacitat lectora. Una forma d’acostar els menuts a les nostres tradicions mentre els animem a llegir per ells mateixos.  

Cullera de sopa

Cullera de sopa reuneix quatre contes en català, pensats per animar la canalla a llegir, en especial els lectors més petits que tot just comencen a desenvolupar les seves habilitats lectores. 

Els contes que formen part d’aquest recull es titulen: La ullera de llarga vista, Les galetes, L’aprenent i La Mona de Pasqua. Es tracta de contes de M. Àngels Ollé, amb poc text escrit en lletra de pal, i acompanyats per les il·lustracions de la gran Carme Solé Vendrell. 

Aquests tres llibres son ideals per als nens i nenes que comencen a llegir sols. Però recordeu que el paper dels pares, mares, tutors i educadors és clau per crear un ambient de lectura a casa i a l'escola per ajudar als nens i nenes a desenvolupar les seves habilitats de lectura i a gaudir de les meravelles de la literatura.

Valora aquest article