Grup62

Diversos estudis han demostrat que els infants que llegeixen a casa desenvolupen una millor comprensió lectora i tenen més facilitat per a l’estudi. Per això és tan important alimentar el plaer de la lectura als infants des de que son ben petits. Afortunadament, és una tasca senzilla que només requereix que agafem l’hàbit de llegir amb els nostres fills de forma regular. 

Llegir-los contes en veu alta és un dels mètodes més efectius -i divertits- per acostar els llibres als més petits de casa i acompanyar-los en el seu aprenentatge. Mica en mica, aniran aprenent a llegir i adquiriran un plaer que segurament ja no els abandonarà mai més. 

Per tot això, avui us animem a compartir una estona de lectura amb els menuts. I ho acompanyem amb la recomanació de sis llibres perfectes per aprendre a llegir. 

1. Un món meravellós

La primera recomanació és aquest conte que parla de la diversitat i l’autoestima i ens recorda la importància de respectar a totes les persones per diferents que siguin. Una lectura perfecte per a primers lectors que també els educa en valors. 

J.S.Pinillos, autor del llibre El meu llitet, és l’autor d’aquest nou relat, il·lustrat per Ana Sáez del Arco, sobre un ésser diferent que busca el seu lloc en el món. I mentre ho fa, el protagonista d’aquesta història anirà coneixent altres éssers igualment únics i singulars, que ens recorden que la diversitat és la gran riquesa del nostre món. 

2. La caca més bonica del món

Saltem a una proposta molt més gamberra i divertida, que de ben segur farà les delícies dels més petits de la casa i els farà venir ganes de llegir. I és que la segona proposta és un llibre absolutament escatològic i pudent, que també és tota una delícia. 

Escrit i il·lustrat per Marie Pavlenko i Camille Garoche, aquest conte ens presenta una assemblea d’animals reunits per decidir qui de tots ells fa la caca més bonica del món. Una original forma de presentar-nos diferents animals que viuen al bosc, i de despertar les rialles als infants. Un llibre recomanat per a lectors a partir de 4 anys. 

3. De mica en mica

No pot faltar en la llista de recomanacions un volum que recull contes tradicionals per a primers lectors. Aquesta selecció, a càrrec de Noemí Fernández Selva i amb il·lustracions de Roser Argemí és ideal per aprendre a llegir a partir dels contes i les cançons tradicionals catalans.

En Patufet, Sol solet, El Carnestoltes, La mona de Pasqua, El tió i altres contes formen part d’aquesta antologia que inclou textos senzills, en lletra de pal i lligada, perfecta per a nens i nenes que estan aprenent a llegir. 

4. Bye bye monstre 

És ben sabut que a tots els infants els agraden les històries de monstres. La que us proposem neix a partir del musical familiar de Dagoll Dagom i Dàmaris Gelabert, escrit per Marc Artigau i inspirat en la situació de confinament que molts nens i nenes van patir durant la pandèmia de covid. 

Bye Bye Monstre explica la història de la Berta i la seva família i d’un monstre que els obliga a quedar-se a casa. Però la Berta, amb ajuda dels seus pares, dels avis i del seu germà, trobarà la manera de combatre aquest monstre que li vol fer la guitza. 

5. Les aventures de Dani i Evan 6. El pliosaure fantasma

Les aventures de Dani i Evan és un popular canal de YouTube infantil especialitzat en dinosaures. I a quin nen o nena no li agraden aquestes bèsties prehistòriques? Això és el que fa la sèrie de llibres d’en Dani i Evan tan ideals per compartir amb els menuts que estan aprenent a llegir. 

A partir de les seves aventures amb dinosaures de tota mena, els petits de la casa podran posar en pràctica les seves habilitats lectores. En català podeu trobar sis volums de Les Aventures de Dani i Evans, així que teniu teca per estona!

6. DytectiveU

Acabem la llista de recomanacions amb un llibre de misteri i intriga, on els joves lectors han de posar en pràctica les seves habilitats com a investigadors, tot analitzant pistes que els portaran a descobrir diferents misteris. La creadora de DytectiveU, Luz Rello, s’ha basat en un model d’aprenentatge innovador per tal que llegir sigui més fàcil i divertit. Així que, ja ho sabeu!

De moment, teniu dos volums de la sèrie DytectveU: El misteri de l’antidot blau i El misteri de l’ou. Al primer, en Pau es posa malalt i la Clara ha de descobrir l’origen de la seva malaltia. Al segon, els joves detectius Clara i Pau han de descobrir de quin animal prové l’ou que ha aparegut a l’acadèmia de detectius.

Amb aquests cinc llibres que inclouen contes, històries amb valors, misteris i humor, de ben segur que aprendre a llegir serà una activitat d’allò més divertida i estimulant per als menuts. 

Valora aquest article