Grup62

La salut mental és un aspecte essencial per al nostre benestar. Però massa sovint també passa desapercebut fins que esdevé un problema. Per això cal conscienciar-se sobre la importància del benestar emocional, una peça clau per a la nostra capacitat de viure plenament i en harmonia amb nosaltres mateixos i amb els altres.

Per recordar-nos tot això, cada 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una jornada per reivindicar la importància de cuidar aquest aspecte de la nostra vida. I aquest any, des del Grup 62 ens hi sumem amb una campanya que té els llibres i les llibreries com a protagonistes.

La campanya #LlibreriesDeGuàrdia, que Grup 62 impulsa en col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona, té com a objectiu destacar el paper fonamental dels llibres com a agents de canvi i transformació de la nostra salut mental.

Gairebé 40 llibreries s'han unit a aquesta campanya que pretén conscienciar sobre la importància de la salut mental i emocional. És un recordatori que la salut mental és una part essencial del nostre benestar individual i col·lectiu, que va més enllà de la simple absència de malalties i que afecta com pensem, com sentim i com ens relacionem amb el món que ens envolta.

Llibres per fomentar la salut mental

El doctor Eduard Vieta, cap del Servei de Psiquiatria i Psicologia Clínica de l'Hospital Clínic de Barcelona, ho explica molt bé: "La salut mental inclou com fem servir l'estrès, com ens relacionem amb els altres, com ens adaptem a les situacions i com prenem decisions". Això significa que la salut mental és una part integral de la nostra vida, i els llibres poden ser una eina poderosa per al seu foment.

L'Organització Mundial de la Salut ha reconegut el valor de les arts en la millora de la salut, i aquesta iniciativa ho posa en pràctica. La campanya #LlibreriesDeGuàrdia vol ressaltar com els llibres poden contribuir al benestar emocional i mental de les persones. En aquest sentit, cada dia, les editorials del Grup 62 treballen per crear continguts que ajudin les persones a créixer física, mental i emocionalment.

Aquesta iniciativa vol contribuir a construir una societat més saludable i, per tant, més feliç. Ho fa a través del poder de la lectura i la literatura. I per saber més sobre la salut mental, us hem preparat una selecció de llibres sobre el tema.

Conversa entre Iolanda Batallé i Gemma Ruiz

A banda de promoure els llibres i la lectura com a eina per cuidar la salut mental, dins la campanya #LlibreriesdeGuàrdia també s’ha organitzat una xerrada per parlar sobre la literatura com a refugi i la màgia sanadora de la lectura.

La xerrada comptarà amb la participació de les escriptores Iolanda Batallé i Gemma Ruiz al voltant del llibre Massa deutes amb les flors. La conversa tindrà lloc dimarts, 10 d’octubre, a les 19.30h a l’Hospital Clínic. L’entrada és lliure fins a omplir l’aforament.

Valora aquest article