Grup62

Els últims dies de l’any són un bon moment per fer balanç dels que han estat els llibres més venuts. A banda de despertar-nos la curiositat d’esbrinar si n’haurem llegit algun, el rànquing també pot servir d’inspiració de cara als regals de Nadal.

Els llibres són uns regals infal·libles, ja siguin per als adults com per als infants. No fallen mai i garanteixen entreteniment i diversió per a tothom.

Avui ens volem centrar en els menuts de casa, i per això us presentem els llibres infantils més venuts en català d’aquest 2023. A la llista hi trobareu llibres de contes per llegir amb els petits i passar una bona estona al seu costat.

Les excursions d'en Titó

Sou fans d’en Titó i les seves emocionants aventures? Nosaltres també! I moltíssima gent més! Per això el llibre de les seves excursions ha estat un dels més venuts del 2023. Aquest carismàtic personatge ha adquirit una gran popularitat gràcies a un simpàtic programa infantil a TV3. I de la tele ha saltat al format llibre, amb una proposta ideal per estimular la passió per la lectura als infants que comencen a explorar el món dels llibres i les lletres.

L'autora Cristina Jiménez Carbó i l'il·lustrador Kim Amate ens animen a acompanyar en Titó a explorar el món. El llibre està escrit amb lletres majúscules que faciliten la lectura i capta l'atenció dels joves lectors amb un munt d'aventures i sorpreses. Una experiència d'aprenentatge divertida i enriquidora per als menuts.

Colors

Una obra encantadora que ens proposa una experiència artística i educativa única per a la canalla. Joana Santamans, coneguda pel seu talent en art mural i pintures a l'oli, ha creat aquest llibre amb la intenció d'acostar als prelectors tots els detalls i matisos presents en la natura.

L'autora presenta deu colors, cadascun acompanyat de tres elements naturals que en destaquen les múltiples tonalitats. Això ofereix als nens una oportunitat única de veure i apreciar la complexitat del món dels colors que ens envolta.

El llibre és una petita galeria d'art que capta l'atenció dels infants i potencia la seva capacitat d'observació.

Osset Siset: el meu primer llibre de memòria. Vehicles

No podia faltar a la llista dels més venuts algun dels contes protagonitzats pel l’Osset Siset. En aquest volum ens parla de cotxes i altres vehicles. El llibre, acompanyat de mecanismes de joc, ofereix una experiència divertida i educativa amb l'Osset Siset com a guia.

Dissenyat per potenciar la memòria i enriquir el vocabulari de la mainada, el llibre presenta quatre escenaris diferents (la ciutat, l'aeroport, la zona de construcció i l'espai exterior) on els lectors descobriran una gran varietat de vehicles mentre gaudeixen de jocs interactius.

Els lectors s’enganxaran ràpidament als jocs de memòria i altres sorpreses que trobaran en aquest volum amb mecanismes que afavoreixen la participació activa.

Anna Kadabra 11

La bruixeta Anna Kadabra és un altre dels personatges més populars entre els nens i nenes lectors. En el volum 11, el més venut del 2023, hi trobem una nova i màgica aventura del Club de la Lluna Plena.

Una fira ha arribat a Moonville, però l’Anna i els seus amics es veuen abocats a una sèrie de problemes quan l’Oliver Dark esdevé un nou membre del club. La misteriosa màgia negra d’aquest aprenent comporta alguns desastres, i l’Anna s’hi sent una mica temptada. Tot això i molta més màgia en aquest volum de les aventures d’Anna Kadabra.

Marcus Pocus 1

Com ja sabeu, en Marcus Pocus és un personatge de l’univers d’Anna Kadabra que s’ha acabat convertint en protagonista d’un spin-off la mar de divertit.

En aquest primer volum de les seves aventures entrarem a la moderna ciutat de Suncity, on la màgia sembla ser cosa del passat fins que Marcus Pocus, un aprenent de bruixot del Club de la Lluna Plena, topa amb una botiga misteriosa.

El que comença com una casualitat es transforma en una revelació fascinant: la màgia no només existeix a la ciutat, sinó que també es pot rebre a domicili.

Contes de bona nit per a nenes rebels. 100 noies que estan canviant el món

Un altre dels nostres llibres infantils preferits de l’any. Es tracta d’una recopilació de cent relats amb les històries inspiradores de dones joves extraordinàries que estan transformant el món actual. Les seves històries posen de manifest la gran diversitat de camins que han pres, i s’hi inclouen figures conegudes com Greta Thunberg, Bindi Irwin, Taylor Swift i Zendaya.

Amb aquest llibre podeu descobrir joves promeses en diferents àmbits, com la navegant Laura Dekker o l'activista Helena Gualinga. El llibre serveix també d’inspiració a les nenes per perseguir els seus somnis, independentment de la seva edat.

Los Compas 8

Les aventures de Los Compas també triomfen entre els lectors joves. En aquest volum els veiem saltar a una nova i perillosa dimensió quan es troben amb un misteriós invent del professor Rack. Després de topar-se amb un raig estrany, tot sembla haver-se reduït de mida, i ara han de fer front a perills inesperats al seu propi jardí. Des de l'aspiradora fins a un exèrcit de formigues, cada pas es converteix en una amenaça.

Amb la seva clàssica dosi d'humor i ingenuïtat, els Compas, és a dir, Mike, Timba i Trolli, hauran de sobreviure a aquesta aventura en miniatura i restaurar la normalitat. Una història plena d'emocions i situacions còmiques per passar una bona estona lectora.

La Porta dels 3 panys

L’autora Sónia Fernández-Vidal ens introdueix al complex i fascinant món de la física quàntica amb una història que ha donat preu a trilogia fantàstica. En aquesta saga, en Niko és testimoni de la desaparició de la porta quàntica, i la seva fada, la Quiona, li demana ajuda per restaurar l'equilibri en un univers amb lleis físiques descontrolades.

Aquesta aventura quàntica porta en Niko a sotmetre's a les proves de les quatre forces que regeixen el nostre univers. Amb més de 250.000 exemplars venuts arreu del món, l'autora ens ofereix un viatge meravellós per comprendre la física quàntica i enamorar-nos-en.

Harry Potter i la pedra filosofal

Què us hem d’explicar de Harry Potter que no sapigueu ja? Publicat originàriament fa vint-i-cinc anys, la saga de màgia i fantasia de J.K. Rowling s’ha convertit en un dels llibres juvenils més venuts. I no és d’estranyar, ja que també hi ha molts adults enganxats a les històries d’aquest jove mag.

En motiu de l’aniversari ha sortit aquesta edició especial en tapa dura, amb acabats de luxe i cinta de lectura, que a més també inclou els dibuixos originals de J.K. Rowling i moltes altres sorpreses.

Com veieu, tots aquests llibres us poden donar idees per regalar als nens i nenes que tingueu a prop. Són propostes plenes de fantasia, aventures, imaginació i diversió per treure tot el suc a les hores de lectura.

Valora aquest article