Grup62

Joana Santamans publica Colors, una petita galeria d’art per als més petits

Una aproximació artística als primers conceptes
a càrrec de l’artista catalana

El passat dimecres 29 de març l’artista Joana Santamans va publicar Colors de la mà de l’editorial Estrella Polar. Una aproximació artística als primers conceptes per a que els més petits vegin les múltiples tonalitats d'un mateix color, sense simplificar. Coneguda pels seus murals i pintures a l’oli inspirats en la natura i els animals, Joana Santamans ens presenta ara un llibre que mostra les diverses tonalitats dels colors dirigit a prelectors.

L'autora ha seleccionat deu colors i tres elements naturals per a cada color. Animals, plantes, fruites i diferents paisatges omplen les pàgines d’aquest llibre que descobreix els més petits les diverses tonalitats que s’amaguen al nostre voltant. El resultat és un llibre preciós que es pot considerar una petita galeria d'art per a prelectors, que els acostarà a la natura i potenciarà la seva capacitat d'observació.

Inspirada en la seva recent maternitat, Santamans engega el seu primer projecte artístic pensat per als infants, sense subestimar les capacitats d’observació i comprensió dels més petits. «He vist com la meva filla d’un any es mira els dibuixos que tinc penjats a l’estudi. Es fixa en els més petits detalls. Això m’ha portat a voler crear un llibre per a infants amb colors plens de matisos inspirat en la natura. La realitat és complexa i en un món que tendeix a la polaritat m’omple de joia poder ajudar a obrir la mirada dels que creixen».

Colors és un llibre de cartró, molt resistent i amb cantonades arrodonides, pensat perquè els més petits el manipulin. Un llibre ple de detalls que agradarà tant a petits com a nens més grans i a adults.

Joana Santamans

Joana Santamans (Barcelona, 1977) es va formar a l’Escola Eina de Barcelona. Actualment viu i treballa entre la ciutat i l’Empordà. Amant de la natura, ha convertit l’art en la seva forma de vida. El seu art, inquiet, batega a través de murals, exposicions i disseny de productes, on els seus dibuixos prenen noves formes. La seva recent maternitat l’ha portat a la creació d’aquest llibre per ensenyar a mirar la bellesa que ens envolta.

Valora aquest article