Grup62
Butxaca
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Adéu a la Universitat

L'eclipsi de les Humanitats

Jordi Llovet

Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 396

Sinopsi de Adéu a la Universitat:

Aquest llibre narra les experiències viscudes per l'autor al llarg d'una vida universitària de quaranta-tres anys, començada com a estudiant el 1965 i acabada com a catedràtic, d'una manera prematura, l'any 2008: un pla de prejubilació pensat per les autoritats de la Universitat de Barcelona va determinar l'autor a acollir-s'hi, cosa que potser no hauria fet si les circumstàncies de la vida acadèmica que s'expliquen al llibre no l'haguessin convidat a prendre aquesta decisió. Durant tots aquests anys l'autor ha viscut experiències i moments d'una gran bellesa, de profit i de molta dignitat, però també n'ha viscut d'altres que cauen de ple en el malestar i en la consternació, si no en l'horror. L'autor intentarà que totes i cada una de les situacions narrades vagin acompanyades d'una reflexió ara pedagògica, adés política, també moral, per tal de fer aquest llibre útil a les generacions presents d'estudiants, professors i directors de l'ensenyament secundari i de les universitats de Catalunya i de tot Espanya, i també a les generacions d'estudiants d'Humanitats -que l'autor ja comença a plànyer- que vindran.
Butxaca
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 18/09/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9930-544-8 | Codi: 387588 | Format: 13 x 20 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA

Blog

Adéu a la Universitat. L'eclipsi de les Humanitats, de Jordi Llovet

En Jordi Llovet era professor de Crítica Literària de la Facultat de Filologia de la UB quan jo hi estudiava però jo no el vaig tenir mai. El veia de vegades i sentia com alguns companys deien que les classes eren de les que pagaven la pena, però els meus horaris sempre acabaven sent incompatibles amb els seus. Potser per això quan vaig descobrir Adéu a la Universitat. L’eclipsi de les Humanitats vaig córrer a llegir-me’l.

Avui ja estic en condicions de dir-vos que m’ho he passat bé, amb l’ensenyament d’aquest professor, encara que hagi estat només a través de la lectura. Aquest assaig sobre com ell percep la institució de la Universitat -ara que l’ha deixada- se sustenta en les vivències d’una carrera que l’ha portat a arribar a les conclusions que presenta al llibre. El text té un estil molt amè: el tema es va desenvolupant per vies àmplies i molt ben documentades que segueixen el curs de la biografia intel·lectual, però sovint hi ha carreteres secundàries que ens porten a fer una passejada per aspectes de la vida privada de l’autor, enmig d’anècdotes i curiositats -us imagineu, per exemple, aquest savi fent una “protomàquina de vènding” per xocolatines? Té gràcia, en sap un niu i és molt didàctic!

A més, val a dir que, com que en Llovet escriu sense embuts, la polèmica està servida. El Pla Bolonya queda a l’alçada del betum (és fascinant com explica els mesos en què va conviure amb els alumnes tancats a la Central), però és que l’ús de les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement tampoc en surten gaire ben parades, ni les autèntiques raons de la Càtedra Barcelona-Nova York…

En definitiva, un llibre que si “sou de lletres” us agradarà; si no, però sou tafaners de mena, també!

Totes les opinions de Adéu a la Universitat

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir