Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

El confident dels reis

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 264

Sinopsi de El confident dels reis:

Una novel·la d?aventures que recrea episodis mítics de la història de Catalunya.

Tots els fets històrics han tingut testimonis des de l'ombra. Durant els regnats de Pere I i del seu fill Jaume el Conqueridor, el conseller més pròxim va ser Guillem de Cervera, un personatge fascinant que en aquesta novel·la fa la pròpia crònica de les tres dècades més apassionants de la història de Catalunya. La corona catalana va viure, a principis del segle XIII, vicissituds de tota mena: l'engendrament del rei Jaume, la mort del seu pare a la batalla de Muret, les conspiracions de palau, la persecució dels càtars, les disputes amb el Vaticà, la conquesta de Mallorca... El conseller reial recrea aquests episodis amb la vivesa del testimoni i del confident. Aventures i emocions, història i llegenda de quan Catalunya ha d'abandonar el nord i girar els ulls cap al sud.

Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre la autora de El confident dels reis

Assumpció Cantalozella va néixer a Santa Coloma de Farners. És llicenciada en filologia catalana i ha fet classes de llengua i literatura. Col·labora regularment a la premsa. Té una llarga trajectòria com a narradora. Ha obtingut un èxit remarcable amb les novel·les històriques El falcó del comte i Corpus de Sang. La seva darrera novel·la és L'amor secret del rei En Jaume (2010) Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Coneix-ne més sobre El confident dels reis

Fitxa tècnica

Data de publicació: 20/09/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-325-0 | Codi: 171608 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT

Blog

El confident dels reis, d'Assumpció Cantalozella

Normalment, quan pensem en la Història pensem en la gent que l’escriu. És a dir, no tant en les persones que tenen el paper i el llapis (o el pergamí i la ploma, o la pedra i el sílex, o el teclat i la pantalla, és igual…), sinó en els protagonistes de la Història.

És per això que pensem en reis i reines, prínceps i princeses. O, en determinats moments, presidents i generals militars. I si de cas, molt de tant en tant, ens vénen al cap els nobles o les persones relativament properes que els van fer la vida impossible o que els van intentar assassinar.

La gent del seu entorn que els van ajudar, que els van fer la vida més senzilla, que hi eren habitualment sense cridar l’atenció no passen a la Història. Passen a l’oblit.

El confident dels reis, d’Assumpció Cantalozella,  això canvia. Per variar, es parla d’un dels homes que va ser-hi per a fer el bé, per intentar salvar vides i aconseguir que les coses fossin millors dia a dia. I no només per a ell, sinó també per als seus reis, per a la seva fillastra i per al seu país.

En Guillem de Cervera, conseller reial tant de Pere II el Catòlic com de Jaume I el Conqueridor, relata les vivències d’aquests reis, des de l’engendrament de Jaume fins a la sortida cap a la conquesta de Mallorca com a espectador privilegiat essent conseller reial i tutor d’Aurembiaix, una de les primeres amants del rei Jaume.

Val la pena dedicar unes quantes hores a la lectura d’aquesta història, que ens explica la Història vista des dels bastidors, des de la part fosca i poc coneguda. Un exercici que, a més, permet imaginar com eren les persones, a més dels títols.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de El confident dels reis

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir