Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

El diari groc de la Carlota

Un llibre sobre les drogues
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 160

Sinopsi de El diari groc de la Carlota:

"De porros, en aquesta casa, no en vull ni sentir parlar". Aquesta és la resposta que dóna, a la Carlota i en Marc, el seu pare quan li fan una pregunta a propòsit de les drogues. Però, aleshores, ¿com podrà decidir en Marc si fuma porros o no a la festa on l'han convidat? La Carlota, determinada a aconseguir-ne tanta informació com pugui, escriu aquest nou diari que tens a les mans. A partir de testimonis que va recollint i de les explicacions que rep del seu entorn més immediat i, sobretot, d'un metge del seu club de futbol preferit, la Carlota s'endinsarà en el complex món de les drogues, convençuda, com sempre, que només quan disposes de tota la informació pots realment decidir. 

Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre la autora de El diari groc de la Carlota

 

Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és escriptora i conferenciant.

Ha estat membre del lobby de Dones de Catalunya, membre fundadora de Dones en Xarxa, membre del Consell de participació del Memorial Democràtic de Catalunya (2009-2010) i membre fundadora de Feministes de Catalunya.

Té més de 80 títols publicats (www.gemmalienas.com).

Per a adults, les novel·les: Vol Nocturn (Premi Andròmina de narrativa 1987), Anoche soñé contigo (2001), El f...

Llegir-ne més

Per què llegirEl diari groc de la Carlota

1

Un dels diaris de la Carlota, per primer cop en edició de butxaca.

2

En aquest cas se centra en les drogues.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 06/05/2015 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-16334-24-7 | Codi: 10122603 | Format: 12,5 x 19 cm. | Tinta: Integradas en b/n | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Sentit de lectura: Occidental

Blog

El diari taronja de la Carlota

L’Adrià ens ha fet la ressenya d’El diari taronja de la Carlota de la Gemma Lienas. Nosaltres, aquí la teniu:

És increïble el que podríem fer pel món i no fem, ja sigui per por, vergonya o qualsevol altre excusa que ens inculquem.

Doncs la Gemma Lienas ha decidit fer-se’n ressò explicant d’una forma gens objectiva, sinó amb la mirada d’una noia que creu en la justícia, els temes més tabús de l’actual societat Occidental donant-li veu a un personatge: una noia adolescent molt conscienciada i preocupada per aquests temes, i el més important: actua sense excuses!

La noia, anomenada Carlota, decideix escriure una sèrie de diaris on hi explica les seves impressions sobre un o més d’aquests temes tabús o mal vistos, assignant-li a cadascún d’ells, un color que el representi.

Aquest diari en qüestió és el de color taronja, i decideix reivindicar-se en contra del racisme, l’homofòbia i el masclisme: en resum discriminacions de tota mena; intentant enderrocar els prejudicis arrelats en el nostre subconscient i criticant sense compassió la societat catalana respecte als immigrants.

El diari blau de la Carlota, de Gemma Lienas

Segur que ja coneixeu la Carlota, protagonista de vàries novel·les juvenils d’una gran autora a qui segur que també coneixeu: la Gemma Lienas. Doncs bé, després de diversos diaris amb temàtiques diferents, arriba El diari blau de la Carlota, diari amb el qual no només gaudireu sinó que, a més, aprendreu. Aquest cop la Carlota decideix escriure un diari sobre la violència de gènere amb l’ajuda de la seva mare, la seva tieta Octàvia, l’àvia i tots els testimonis que va recollint a mida que l’elabora. El que no sap, un cop el comença, és que els testimonis que anirà trobant són més propers del que es podia imaginar. El Diari a més, també recull informació i testimonis sobre la violència escolar i la infantil.

La Gemma Lienas elabora una novel·la on la ficció i la realitat s’entrecreuen per donar pas a una autèntica font d’informació sobre la violència de gènere. Noticies verídiques o pàgines webs d’interès són proporcionades per una protagonista que, mentre fa el treball de recerca que ha d’entregar a final de curs, veu com al seu voltant es produeixen possibles situacions de violència de gènere, violència escolar i també violència infantil. Serà que ella mateixa s’està obsessionant amb el tema? O potser és que realment és un tema que a tots ens pot tocar de prop?

El diari blau de la Carlota no és simplement un llibre juvenil. És un llibre del qual poden gaudir joves i adults. Un llibre que, d’alguna manera, denuncia les injustícies socials i la manca d’educació perquè aquestes situacions se segueixen produint. Sempre compromesa amb la discriminació de qualsevol tipus, la Gemma Lienas ens regala en aquesta novel·la de fàcil lectura, les claus per descobrir si som, hem estat o podem ser víctimes de qualsevol tipus de violència i com evitar-ho.

Us deixo una nova lectura per l’estiu que no us deixarà de sorprendre. I si no em creieu, només heu de visitar la web de l’autora per poder llegir el primer capítol i anar obrint boca!

Totes les opinions de El diari groc de la Carlota

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir