Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El mar dels traïdors

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 240

Sinopsi de El mar dels traïdors:

La novel·la sobre els burgesos catalans i el tràfic d?esclaus

  Fins ben entrat el segle XIX, el tràfic d'esclaus entre la costa africana i Amèrica era una activitat corrent i lucrativa que alguns prohoms catalans haurien volgut esborrar de la memòria per sempre més. El mar dels traïdors és una magnífica novel·la d'aventures que neix d'aquest episodi tèrbol de la nostra història. El protagonista és un metge novell i idealista que l'any 1864 fa el seu bateig marítim a bord del vaixell Verge de Montserrat. El que havia de ser un viatge comercial amb ivori, eben i espècies esdevindrà un malson quan, en arribar a Sierra Leone, el jove metge descobreix els centenars d'africans que han de ser venuts il·legalment a Cuba i a Puerto Rico. La novel·la, que retrata les passions humanes més fortes, té el nervi moral dels grans relats marítims de Stevenson, Conrad i Melville. Punyent en el conflicte i àgil en l'acció, El mar dels traïdors és, al capdavall, un cant a la igualtat entre els homes.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El mar dels traïdors

Jordi Tomàs (Barcelona, 1971) és antropòleg i escriptor. Ha viscut llargues temporades a l'Àfrica Occidental i ha publicat reculls de narracions, les novel·les Arrels de baobab (2000) i Un cor aixanti (2008), i un llibre escrit amb el senegalès Patrick Lambal sobre l’emigració clandestina africana: El pescador que volia anar al país dels blancs (2012). Ha editat el llibre Secesionismo en África (2010).

... Llegir-ne més

Coneix-ne més sobre El mar dels traïdors

Amb aquesta novel·la, Jordi Tomàs aborda un dels grans temes oblidats de la història de la Catalunya del segle XIX: la participació de nombrosos homes de negocis catalans en el tràfic il·legal d’esclaus.

Veure vídeo 

Enllaços relacionats

Primers capítols

Fitxa tècnica

Data de publicació: 14/03/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-362-5 | Codi: 171641 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT

Blog

El mar dels traïdors, de Jordi Tomàs

Recordeu aquelles aventures de pirates i corsaris de quan érem petits? Doncs bé, en Jordi Tomàs ens porta un símil d’aquestes aventures a El mar dels traïdors; aquest cop però, l’aventura reflexa un moment històric real: el tràfic d’esclaus que hi havia entre la costa africana i Amèrica fins ben entrat el segle XIX.

El doctor Antoni Riubò i Viladau és un jove idealista de 25 anys que tot just en acabar de llicenciar-se rep la millor oferta de feina que pot esperar: treballar com a metge al vaixell Verge de Montserrat. L’aventura l’atrau d’allò més però és la seva mare qui li recomana no marxar. Tot i així, decideix embarcar-se en la que serà la major aventura de la seva curta vida. Convençut que el que comercialitza el vaixell és ivori, eben i espècies, poc s’imagina que en realitat el que viatjarà dins del vaixell seran 400 esclaus africans.

Amb la resta de protagonistes, el Dr. Riubò viurà el pitjor malson de la seva vida i haurà de viure situacions que atempten contra la seva moral i desafien totes les lleis de la raó. En contra dels seus principis haurà d’actuar per salvar molt més que vides… en el vaixell de la mort.

Apassionant i alhora corprenedora, El mar dels traïdors us captivarà ben aviat. Escrita en forma de dietari i de cartes a familiars, la novel·la realitza girs que el lector no espera i que, de ben segur, us faran devorar les seves pàgines tot cercant el seu final.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de El mar dels traïdors

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir