Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El pescador que volia anar al país dels blancs

Editorial: Pòrtic Edicions
Col·lecció: P.VISIONS
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de El pescador que volia anar al país dels blancs:

Una mirada nova i propera al fenomen dels clandestins.

Un dia, després d'anys de fer l'ofici de pescador, Patrick Ejosa Lambal decideix provar sort com a clandestí i embarcar-se cap a Europa. Gràcies a la seva experiència és contractat com a membre de la tripulació d'una piragua i, per tant, viu de primera mà totes les etapes de la travessia, des de la preparació de l'embarcació fins a l'arribada a les Canàries, passant per la compra de carburant i d'aliments, la recerca de clients, els rituals per protegir-se de les penúries del viatge i les enormes trifulgues de passatgers i tripulants a alta mar. Patrick farà tres vegades el mateix viatge, en què patirà accidents, detencions i conviurà amb la mort a mar obert.Aquesta història de vida, recollida per l'antropòleg i escriptor Jordi Tomàs, ens mostra una altra cara de les migracions africanes i ens descobreix l'origen, la vida i els valors d'un de tants il·legals, veritables emprenedors i aventurers dels nostres temps. Una mirada nova i propera al fenomen dels clandestins.Vídeo

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El pescador que volia anar al país dels blancs

Jordi Tomàs (Barcelona, 1971) és antropòleg i escriptor. Ha viscut llargues temporades a l'Àfrica Occidental i ha publicat reculls de narracions, les novel·les Arrels de baobab (2000) i Un cor aixanti (2008), i un llibre escrit amb el senegalès Patrick Lambal sobre l’emigració clandestina africana: El pescador que volia anar al país dels blancs (2012). Ha editat el llibre Secesionismo en África (2010).

... Llegir-ne més

Coneix-ne més sobre El pescador que volia anar al país dels blancs

Fitxa tècnica

Data de publicació: 24/01/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-222-6 | Codi: 171629 | Format: 14 x 22 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: P.VISIONS

Blog

El pescador que volia anar al país dels blancs, de Patrick Lambal i Jordi Tomàs

En Patrick Ejosa Lambal, un pescador de Senegal, va narrar de viva veu la seva història al Jordi Tomàs. El resultat d’aquesta mena de confessió, o d’alliberament per part d’en Patrick, és aquest llibre que és pura emoció, i res més que pura emoció.

En Patrick explica amb pèls i senyals la peripècia de fugir en una pastera d’un poblet de Senegal cap a les Illes Canàries cercant una vida millor.

Ni un, ni dos, sinó tres: tres cops ho va intentar en Patrick Ejosa. I les tres vegades va fracassar. O van embarrancar, o els va enxampar la Guàrdia Civil. I apa: cap a casa de nou.

És una manera ben diferent d’entendre els motius i les misèries de la gent que intenta fugir buscant una vida millor. Res a veure amb el tractament que donen tots el mitjans, que et fa apagar la tele o tancar el diari.

Això és periodisme pur, seriós, eficaç i capaç de posar-te la pell de gallina.

És fantàstic, Nosaltres.

Totes les opinions de El pescador que volia anar al país dels blancs

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir