Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Ets la meva vida, ets la meva mort

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica

Sinopsi de Ets la meva vida, ets la meva mort:

Endinsa't al món de María de la Pau Janer

Quan l'Albert Font, acompanyat pel seu fill adolescent, va dir al taxista que els havia recollit a l'hospital de Bellvitge que els portàs a Madrid, no sospitava que entre client i conductor sorgiria una complicitat que els duria a descabdellar els aspectes més rellevants de les seves vides...

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre la autora de Ets la meva vida, ets la meva mort

© Frank Diaz Teres

Maria de la Pau Janer, nascuda a Palma, és professora de la Universitat de les Illes Balears, tasca que compagina amb les seves activitats televisives i com a escriptora. Ha escrit les novel·les Els ulls d’ahir, L’hora dels eclipsis (Premi de Narrativa Andròmina 1989), Màrmara (Premi Sant Joan 1993), Natura d’anguila (Premi Carlemany 1995 i Premi Prudenci Bertrana de votació popular al millor llibre de 1995), Orient, Occident. Dues històries d...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/11/2001 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-0023-7 | Codi: 10020293 | Format: 14,5 x 22 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica | Sentit de lectura: Occidental

Blog

Ets la meva vida, ets la meva mort, de Maria de la Pau Janer

Ets la meva vida, ets la meva mort, de Maria de la Pau Janer, explica la història d’un pare, l’Albert Font, que emprèn un viatge molt  llarg amb taxi en companyia del seu fill.

Durant el viatge s’anirà establint, entre conductor i client, una relació estreta que escrutarà els racons més íntims d’ambdós personatges i que els durà a descabdellar els aspectes més profunds i rellevants de les seves vides.

La història, segons ha explicat l’autora, està basada en un fet real que un taxista li va explicar en un trajecte per Barcelona. Un senyor, sortint de l’Hospital de Bellvitge, acompanyat del seu fill adolescent, va contractar els serveis d’un taxi perquè els portés fins a Madrid amb la condició que ho fessin per carreteres secundàries. Sis-cents quilòmetres de recorregut en aquestes condicions donen molt de sí, i els nostres viatgers es van coneixent, fins que arriben a un punt de complicitat sorprenent.

El relat està adornat amb les històries personals dels nostres viatgers i les de les seves famílies. Històries que, encara que no tenen res a veure amb l’eix central del relat, ens parlen de les difícils relacions de parella, l’amor i el desamor, el desencís que ens produeix la vida quan la passió desapareix… I no hem d’oblidar l’eix principal: el viatge de Barcelona a Madrid en taxi, el motiu del qual inclou una sorpresa oculta.

L’escriptora va realitzar aquest trajecte en taxi per ambientar-se i imaginar què va haver de passar per la ment d’aquells viatgers i quines van ser les seves possibles converses. Els personatges resulten tan creïbles que arribes a ficar-te en la novel·la i pots comprendre els fets succeïts en cadascuna de les diferents històries que la conformen.

És molt difícil fer creïble un personatge i Maria de la Pau ho aconsegueix una vegada més amb l’habilitat a la qual ens té acostumats.

Durant la novel·la hi ha poc diàleg, però la transició contínua d’una història a una altra, d’un personatge a un altre, fa que el relat es vagi construint en una seqüència d’esdeveniments encadenada. El fet d’anar coneixent la història dels personatges poc a poc provoca avidesa per continuar llegint i poder conèixer el seu desenllaç.

Totes les opinions de Ets la meva vida, ets la meva mort

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir