Grup62
Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Jo soc aquell que va matar Franco

Premi Sant Jordi 2017
Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 304

Sinopsi de Jo soc aquell que va matar Franco:

Malfia’t de la història. Somia-la i refés-la.

El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

Tapa dura amb sobrecoberta
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Jo soc aquell que va matar Franco

© Victor P. de Obanos

(Perpinyà, 1963) ha publicat, entre altres obres, les novel·les El dia de l’ós (premi Crexells), Aiguafang (premi de la Crítica Serra d’Or), Les cròniques del déu coix (premi Lletra d’Or), El navegant (premi de la Crítica Serra d’Or); l’assaig pamfletari Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos, i el joc literari titulat Xocolata desfeta. Ha conreat gairebé tots els gèneres i registres, sempre de manera personal.

... Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Jo_soc_aquell_que_va_matar_franco.pdf
Descarregar 529 K

Premis

Coneix-ne més sobre Jo soc aquell que va matar Franco

PREMI SANT JORDI 2017

Fitxa tècnica

Data de publicació: 14/02/2018 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-701-2 | Codi: 10209051 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta | Col·lecció: A TOT VENT | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Jo soc aquell que va matar Franco

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir