Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

La fallida del Banc de Barcelona (1920)

El fracàs financer de la burgesia catalana
Editorial: Pòrtic Edicions
Col·lecció: MONOGRAFIES (PÒRTIC)
Nombre de pàgines: 256

Sinopsi de La fallida del Banc de Barcelona (1920):

El darrer llibre de Francesc Cabana, autor de llibres com "37 anys de franquisme" o "Els anys de l'estraperlo" o "Les catedrals del cotó"
L'any 1905, el Banc de Barcelona era un dels més sòlids de l'època. Només quinze anys més tard, sorprenentment, estava en situació de fallida. Què va passar en aquest període de temps? Qui va portar el Banc a la suspensió de pagaments? A La fallida del Banc de Barcelona, Francesc Cabana fa llum sobre un dels episodis més interessants de la història econòmica del país. L'autor explica el paper que Manuel Girona i Josep Estruch, entre altres personalitats de la burgesia catalana, van tenir en la vida del Banc. També aclareix qui van ser els autèntics responsables de les arriscades operacions creditícies que van provocar la fallida i destaca les gestions de Francesc Cambó a Madrid, on va intentar utilitzar les seves influències per salvar-lo.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La fallida del Banc de Barcelona (1920)

Francesc Cabana (Barcelona, 1934) és advocat i especialista en temes econòmics. Ha publicat nombrosos treballs relacionats amb la història bancària, l'economia catalana en general, la burgesia i la història recent del país. Destaquen títols com Bancs i banquers a Catalunya (1972), Banca Catalana: un capítol de la seva història (1978), Les multinacionals a Catalunya (1984), Banca Catalana. Diari personal (1988) i Caixes i Bancs de Catalunya (4 ... Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/05/2007 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-022-2 | Codi: 10025092 | Format: 16,5 x 24 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: MONOGRAFIES (PÒRTIC)

Totes les opinions de La fallida del Banc de Barcelona (1920)

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir