Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

L'alè de les cendres

Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Nombre de pàgines: 400

Sinopsi de L'alè de les cendres:

De l’autora d’El país de l’altra riba (Premi Proa de Novel·la).

L’alè de les cendres de Maite Salord combina tres plans –el narratiu, l’històric i el poètic– per oferir alhora la trajectòria completa la Dèlia Escandell Guerrero, entre Mallorca i Menorca, i la d’una nissaga en què conflueixen dues branques familiars, eivissenca i andalusa, al barri de Son Espanyolet de Palma entre els anys vint i els quaranta. La veu narrativa ressegueix la crua història col·lectiva, marcada pels fets tràgics viscuts durant la Guerra Civil Espanyola, mentre que els textos històrics n’ofereixen el contrapunt documental. La dimensió poètica, en canvi, s’assoleix gràcies a la primera persona de les dotze «vibracions» amb què es clouen els grans capítols a tres veus.

La història familiar, circumscrita a un temps i a uns espais físics ben reals, esdevé fonamental per entendre els secrets i els silencis amb què la Dèlia va construir la seva vida amb en Josep Taltavull a Menorca. L’alè de les cendres, tanmateix, ens condueix, en un crescendo literari, a la veu darrera de la Dèlia a la recerca del pare de la infantesa. Des del cementiri de Ciutadella i resseguint la roda de l’any, el diàleg que manté amb el fosser li permetrà trobar un acord entre el pes de la vida i l’alliberament de la mort.

«A L’alè de les cendres, Maite Salord esquinça suaument la tela dels silencis i de les pors familiars per explicar una història que es posa al servei de la paraula dels vençuts (i, sobretot, de les vençudes), de la Guerra Civil entre Eivissa i Menorca.» Xavier Pla

Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre la autora de L'alè de les cendres

Maite Salord (Ciutadella de Menorca, 1965) és professora i membre de l’Institut Menorquí d’Estudis. Del 2011 al 2021, va ser consellera del Consell Insular de Menorca, institució que va presidir del 2015 al 2017. És autora de La mort de l’ànima (2007), finalista del premi Sant Jordi. Amb la novel·la L’alè de les cendres (2014) va recollir el testimoni dels vençuts el 1939 a les Illes Balears.

... Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
L_ale_de_les_cendres.pdf
Descarregar 247,74 K
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 11/10/2022 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-19107-28-2 | Codi: 10305206 | Format: 12,5 x 19 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de L'alè de les cendres

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir